Jordi Pujol en una imatge del juny passat. (Foto: ACN)
Jordi Pujol en una imatge del juny passat. (Foto: ACN)
Barcelona

Manos Limpias haurà de pagar una fiança de 6.000 euros per querellar-se contra Jordi Pujol

El jutjat demana al sindicat d'extrema dreta que presenti una querella "a fi i efecte que es puguin defensar" l'expresident de la Generalitat i la seva família

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona ha decidit que Manos Limpias haurà de pagar una fiança de 6.000 euros per querellar-se contra Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, pels comptes que la família ha tingut durant 34 anys a l'estranger i sense declarar a Hisenda.

La justícia ha acordat que el sindicat d'extrema dreta ha de presentar una querella per personar-se contra l'expresident de la Generalitat i la seva família. La querella i la fiança que l'acompanya són les condicions que la justícia ha posat per admetre a tràmit la denúncia de Manos Limpias en el "cas Pujol", unes condicions argumentades amb la necessitat que els denunciats "es puguin defensar".

Manos Limpias ha fet una crida des del seu web per recollir donatius per sufragar la fiança, que ha de fer efectiva abans del 15 d'agost.

La jutge també ha acordat que es notifiqui expressament al matrimoni Pujol-Ferrusola l'obertura de la investigació. Manos Limpias va presentar la demanda dilluns passat al jutjat en entendre que Pujol hauria comès un presumpte delicte fiscal, de suborn, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, prevaricació, falsedat en document públic i malversació de cabals. A la seva dona la consideren "còmplice i encobridora".

La denúncia es cursa després que Anticorrupció va demanar a la jutge que reclamés a Andorra i Suïssa informació sobre els comptes del matrimoni i els seus set fills.

Anar al contingut