Tancs israelians, aturats, aquests dies a prop de la Franja de Gaza.
Tancs israelians, aturats, aquests dies a prop de la Franja de Gaza.
Gaza

Israel i Hamas pacten allargar cinc dies més la treva a Gaza

L'acord neix fràgil des de bon principi: poc abans de fer-se públic, s'havia llançat un coet en territori israelià i un nen havia mort al Sinaí a causa d'un míssil

RedaccióActualitzat

Israel i Hamas han acordat prolongar cinc dies més la treva que s'havia d'acabar a la mitjanit d'aquest dijous, segons ha confirmat Egipte, que fa de mediador en les negociacions. De tota manera, aquest acord neix fràgil des de bon principi: poc abans de fer-se públic, s'havia llançat un coet en territori israelià i un nen havia mort al Sinaí a causa d'un míssil. Com a resposta als projectils llançats des de Gaza, l'exèrcit israelià ha reprès els atacs contra la franja, malgrat que la treva ja havia entrat en vigor.

Aquests cinc dies més d'absència de violència han de servir per continuar negociant un alto el foc permanent del conflicte iniciat el 8 de juliol. Fins ara, s'ha aconseguit resoldre diversos punts en les negociacions indirectes entre els dos bàndols, mentre que alguns dels afers en litigi necessitaran més temps per acostar les posicions.

Israel denuncia que continuen caient coets

L'exèrcit israelià ha acusat les milícies palestines de violar l'alto el foc amb el llançament de coets des de la Franja. En un breu comunicat, les forces armades han assegurat que dos projectils disparats des de Gaza han caigut en el Consell Regional d'Eshkol, mentre que un altre s'ha interceptat sobre l'àrea de Netivot. Un quart coet ha impactat a la zona de Sdot Negev, sumant-se al que havia caigut anteriorment (abans que es fes públic l'acord) a Ashkelon.

 

 

Anar al contingut