Estats Units

Els EUA van llançar a principis d'estiu una operació per alliberar ostatges de l'Estat Islàmic, incloent-hi James Foley

El Pentàgon revela que va intentar alliberar els ostatges nord-americans a Síria, incloent-hi James Foley, decapitat pels jihadistes de l'Estat Islàmic, però l'operació va fracassar

Actualitzat

Després de confirmar-se que els jihadistes de l'Estat Islàmic havien decapitat el periodista nord-americà James Foley, el govern nord-americà ha anunciat que a principis d'estiu els Estats Units van intentar rescatar -sense èxit- un grup de nord-americans segrestats a Síria. Comandos de l'exèrcit van assaltar una refineria de petroli on, entre altres, buscaven James Foley, però l'operació va fracassar perquè els ostatges, dels quals no n'ha concretat el nombre, no eren en aquest indret, com sospitava la intel·ligència nord-americana.

I el periodista va ser finalment executat, com van mostrar els jihadistes en l'últim vídeo que han difós. Foley va ser segrestat el novembre del 2012 a Síria mentre cobria el conflicte com a periodista "freelance".

També aquest estiu, el govern dels Estats Units va rebutjar una oferta per pagar un rescat multimilionari a canvi de l'alliberament de Foley. Barack Obama, doncs, opta per la via militar contra els extremistes

El president dels Estats Units, que qualifica l'Estat Islàmic de "càncer que s'ha d'extirpar", ha confirmat l'autenticitat del vídeo de la decapitació publicat per l'ISIL, però ha subratllat que la Casa Blanca no acceptarà xantatges.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut