El membre del Consell per a la Transició Nacional i politòleg Josep Maria Reniu.
El membre del Consell per a la Transició Nacional i politòleg Josep Maria Reniu.
Barcelona

Reniu diu que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries legitima Mas a treure les urnes el 9-N

El membre del Consell per a la Transició Nacional manté que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries legitima el govern a treure les urnes el 9 de novembre malgrat una possible suspensió del Constitucional

RedaccióActualitzat

El dictamen del Consell de Garanties estatutàries que, per majoria, va avalar la legalitat de Llei de Consultes, legitima el govern a treure les urnes al carrer el 9 de novembre. Aquesta és l'opinió del membre del Consell per a la Transició Nacional i politòleg Josep Maria Reniu.

Segons ha explicat Reniu a l'espai "L'entrevista de Catalunya Informació", encara que el Tribunal Constitucional suspengués cautelarment la llei de consultes, el govern d'Artur Mas ja té la legalitat catalana del Consell de Garanties. Per Reniu, el text "fa una defensa molt encertada que en democràcia no hi ha res que no es pugui preguntar i això ens està donant un argument molt potent per, en el cas d'una impugnació, poder no acatar-la des d'un punt de vista polític".

Reniu demana que, en el supòsit que el govern espanyol no deixi votar el 9 de novembre, la societat civil es mobilitzi en una resposta unitària i consensuada. El politòleg també ha fet una crida al govern de Mariano Rajoy perquè doni una resposta política, i no jurídica, a la consulta."L'executiu del president Rajoy hauria de mesurar molt si es pot permetre una derrota en un terreny on ha fet bandera durant tot aquest temps de la legalitat o d'ajustar-se als termes constitucionals", ha afirmat.

Per Reniu, finalment, la Unió Europea no deixarà de banda el principi democràtic de permetre votar a una part dels seus ciutadans.

Anar al contingut