Tornado a Voltri (Font: Vittorio Luigi Ottonello)
Tornado a Voltri (Font: Vittorio Luigi Ottonello)
Itàlia

La forta inestabilitat al Mediterrani porta una sèrie de mànegues marines i un tornado prop de Gènova

La pertorbació que va portar pluges intenses a Catalunya va continuar el seu viatge pel Mediterrani, amb conseqüències molt adverses a la regió de Liguria. Sobre el mar es van albirar una desena de mànegues. Una d'elles, va esdevenir un tornado en tocar terra a l'oest de Gènova.

Actualitzat

La pertorbació que va portar  pluges generals i intenses a Catalunya el passat divendres va continuar el seu viatge pel Mediterrani amb conseqüències espectaculars. Sobre el mar es van albirar una desena de mànegues. Una d'elles, va esdevenir un tornado en tocar terra a la regió de Liguria.

Aquest temporal arriba poc després d'un episodi anterior, passat el 18 d'agost a la mateixa zona. Les mànegues han sigut un efecte més d'una inestabilitat que ha portat pluges torrencials i calamarsa a la ciutat de Gènova. En aquesta capital i a zones properes, els registres de pluja van estar entre els 50 i els 75 mm. Com a exemple, l'estació de Gènova-Erzelli va enregistrar 65 mm en 40 minuts.

Les tempestes van provocar la crescuda d'alguns rius i algunes esllavissades de terra. S'ha informat també d'inundacions i arbres caiguts, especialment a l'oest de Gènova.

Els fenòmens va ser gravats per diverses persones que han difós les imatges per la xarxa. Tot seguit us mostrem uns quants vídeos. Als dos primers veure la mànega que va provocar greus danys a desenes d'embarcacions del moll de Longarello de Pra', situat entre Gènova i Voltri. Al tercer, una mànega diferent que es va gravar des de Savona.

 

Anar al contingut