El periodista nord-americà Peter Theo Curtis, alliberat.
El periodista nord-americà Peter Theo Curtis, alliberat.
Damasc

Alliberat a Síria el periodista nord-americà Peter Theo Curtis, segrestat durant dos anys pels jihadistes

L'alliberament de Curtis té lloc cinc dies després que es publiqués un vídeo amb la decapitació, a mans d'un membre del grup jihadista Estat Islàmic, del reporter nord-americà James Foley, capturat a Síria, igual que Curtis, el 2012

RedaccióActualitzat

El periodista nord-americà Peter Theo Curtis, segrestat fa gairebé dos anys a Síria, ha estat alliberat i lliurat als representants de les Nacions Unides.

Curtis ha estat alliberat després de ser segrestat a Antioquia, a Turquia, quan planejava entrar a Síria a l'octubre del 2012.

Un vídeo obtingut per Al-Jazeera, el 30 de juny, va mostrar Curtis amb barba i cabell llarg, en aparent bona salut i llegint unes línies en què assegurava ser periodista de Massachusetts i tenir "tot" el que necessitava.

Després del video de la decapitació

L'alliberament de Curtis té lloc cinc dies després que es publiqués un vídeo amb la decapitació, a mans d'un membre del grup jihadista Estat Islàmic, del reporter nord-americà James Foley, capturat a Síria també el 2012.

En el vídeo, un membre encaputxat de l'ISIL acusava el president nord-americà, Barack Obama, de ser el responsable de la mort de Foley per la seva decisió de bombardejar les posicions del grup jihadista a l'Iraq.

Al vídeo, titulat "Un Missatge per a Amèrica", el botxí de Foley va assegurar tenir en el seu poder el també periodista nord-americà Steven Sotloff, la vida del qual, va dir, depenia del següent moviment d'Obama.

Anar al contingut