Manuel Valls i Arnaud Montebourg en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Manuel Valls i Arnaud Montebourg en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
París

Les discrepàncies del ministre d'Economia amb Manuel Valls, al darrere de la crisi de govern a França

A través de les xarxes socials, Arnaud Montebourg s'havia mostrat contrari a l'orientació econòmica de l'executiu i a l'austeritat com a revulsiu per combatre la crisi. L'entorn de Valls considera que ha traspassat una línia vermella

RedaccióActualitzat

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha presentat la dimissió del seu govern al president de la república i, gairebé en el mateix moment, François Hollande li ha encarregat la formació d'un nou executiu. Els mitjans de comunicació francesos apunten com a motiu de la crisi les diferències entre el ministre d'Economia, Arnaud Montebourg, i Manuel Valls, que en els últims dies han estat públiques i notòries.

Segons l'entorn de Valls, Montebourg ha travessat una línia vermella. El titular d'Economia opinava sobre l'autoritat de Valls a través de Twitter i sobre la seva política econòmica. "El debat no és sobre l'autoritat, sinó sobre l'orientació econòmica", afirmava en una piulada.

L'economia francesa no creix i això és una de les obsessions del govern. També a Twitter, Montebourg rebutjava que l'antídot fos l'austeritat: "És impossible reduir el dèficit amb austeritat i sense creixement".

Aquesta és la primera crisi de govern des del nomenament com a primer ministre de Manuel Valls, que va succeir Jean-Marc Ayrault després de la derrota de l'esquerra a les eleccions municipals de finals de març, uns comicis que va guanyar la dreta i el Front Nacional.

Anar al contingut