El territori que vol ocupar Israel, on hi ha l'assentament de Gvaot.
En el territori que vol ocupar Israel ja hi ha l'assentament de Gvaot.
Betlem

Israel projecta apropiar-se 400 hectàrees de territori palestí de Cisjordània, a prop de Betlem

L'exèrcit israelià anuncia que s'apropiarà terra a Cisjordània, a prop de Betlem, com una represàlia per la mort de 3 joves israelians

RedaccióActualitzat

Nou punt de tensió en el conflicte de Pròxim Orient. Israel projecta apropiar-se 400 hectàrees de terra al territori palestí de Cisjordània, a prop de la ciutat de Betlem. Ho ha anunciat l'exèrcit israelià, que ho ha presentat com una mesura de represàlia per la mort ara fa tres mesos de tres joves israelians segrestats.

L'Organització per a l'Alliberament de Palestina Organitzacions ha denunciat la mesura. Asseguren que es tracta d'una decisió sense precedents, i que allunya encara més la possibilitat d'un acord de pau entre Israel i els palestins.

L'exèrcit israelià argumenta que no hi ha cap tipus de reclamació de propietat palestina sobre el terreny expropiat. Tot i això, ara s'obre un termini de 45 dies per presentar recurs contra aquesta mesura.

Els terrenys afectats és on hi ha ara l'assentament jueu de Gvaot, situat a l'oest de l'assentament d'Alon Shvut. Segons el dret internacional, els dos assentaments són il·legals. Israel, però, considera legal Alon Shvut i amb aquesta decisió dóna el primer pas per legalitzar Gvaot.

Aquest territori és molt a prop dels assentaments en què vivien els tres nois jueus morts a mans d'islamistes radicals, un incident que va provocar una espiral de violència i l'inici de la guerra d'aquest estiu a Gaza.

 

 

Anar al contingut