El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, en una imatge d'arxiu.
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Puig nega "cap implicació" amb el suposat blanqueig de capitals que esquitxa els seus germans

"Pel que he pogut saber, es tracta d'una operació immobiliària amb bon fi que no té cap repercussió en transferència de fons o blanqueig de capitals", assegura el conseller

RedaccióActualitzat
El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha negat "cap implicació" amb els fons rebuts pels seus germans Oriol i Jordi que un jutge investiga després d'una denúncia de la Policia Nacional per un suposat delicte de blanqueig de capitals. "No tinc cap implicació amb aquesta operació financera", ha afirmat Puig, que ha afegit que espera que els seus germans puguin donar explicacions davant del jutge perquè la seva actuació "quedi absolutament clara i transparent".

El titular d'Empresa ha admès que no coneix els detalls dels fets, però, segons al informació que disposa, ha dit, s'investiga una operació immobiliària. En qualsevol cas, ha negat que l'operació estigui relacionada amb un delicte de blanqueig de capitals. "Pel que he pogut saber, es tracta d'una operació immobiliària amb bon fi i que no té cap repercussió en transferència de fons o blanqueig de capitals", ha assegurat Puig, que ha repetit no tenir cap "vinculació personal" amb aquesta actuació ni amb les empreses dels seus germans.

El passat dia 4 es va saber que un jutge de Barcelona investiga l'origen d'uns fons rebuts per Oriol i Jordi Puig, exsoci de Jordi Pujol Ferrusola, arran d'una denúncia de la Policia Nacional per les sospites d'un delicte de blanqueig de capitals. La informació se centra en mitja dotzena de transferències de prop de mig milió d'euros que van ser enviades al desembre del 2013 a comptes dels germans del conseller en alguns dels seus negocis.

Jordi Puig va ser soci de Jordi Pujol Ferrusola a Iberoamericana de Business and Marketing, dedicada a la contractació d'obres i serveis amb l'administració pública i que va ser dissolta l'any 2009. Per la seva banda, Oriol Puig és director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) des del 2011 i administra al mateix temps cinc societats, una de les quals és la firma de compravenda de vins Viniteca de Barcelona.

Anar al contingut