Els representants de CCOO, Marc Sanahuja; d'USTEC, Elvira Sánchez; d'ASPEPC, Xavier Massó, i de la UGT, Empar Burgueño, en una roda de pre…
Els sindicats contradiuen la consellera pel que fa a l'aplicació de la LOMCE. (Foto: ACN)
Barcelona

Els sindicats denuncien una aplicació encoberta de la "llei Wert"

Creuen que el govern no ha pres prou mesures perquè es dilueixin els efectes de la LOMCE a les escoles catalanes

RedaccióActualitzat

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, minimitza l'impacte de la LOMCE a les escoles catalanes, però els sindicats denuncien que es fa una aplicació encoberta de la "llei Wert". Els sindicats de docents afirmen que, en algun aspecte, com en el decret de direccions, la LOMCE "va més enllà".

Els sindicats amb representació a la mesa sectorial de l'ensenyament públic CCOO, UGT, USTEC·STEs i ASPEPC-SPS destaquen que el nou curs escolar "no comença amb normalitat". Sobre la LOMCE, els portaveus sindicals han advertit que, tot i l'avís del govern de resistir-se a aquesta normativa, no s'han concretat mesures importants que puguin diluir-ne els efectes. Segons el responsable d'ensenyament de CCOO, Marc Sanahuja, els sindicats han fet una crida perquè les escoles públiques "resisteixin" a l'aplicació de la LOMCE. Els responsables sindicals acusen l'executiu d'estar "encobrint" l'aplicació d'aquesta llei a través de decrets i han advertit que els efectes de la "llei Wert" seran notables i visibles a les aules. Lamenten que la Generalitat no hagi "blindat" les escoles obligades a impartir un 25% de classes en castellà.

Els portaveus dels sindicats critiquen també altres problemes que no són nous, com ara la situació "insostenible" dels substituts o l'empitjorament de les condicions laborals i salarials dels docents. Tot i que el departament va anunciar un increment de la plantilla en 815 professors, els sindicats han advertit que aquesta mesura és "insuficient" ja que els alumnes "han augmentat molt els últims anys" i, per tant, la ràtio d'estudiants a les aules també.

Davant d'aquest malestar, els sindicats no descarten noves mobilitzacions pactades amb la comunitat educativa durant aquest primer trimestre. La portaveu de la UGT, Empar Burgueño, ha recordat que cal "una lluita sostinguda en el temps i una mobilització que faci mal a l'administració i la desgasti"; segons ella, només d'aquesta manera s'aconseguirà que el focus d'atenció sigui el malestar de les aules.

Anar al contingut