Madrid

Margallo s'ofereix ell mateix a presentar la novel·la "Victus"

El ministre nega censura en l'acte d'Holanda i diu que ha llegit el llibre i que el troba "nacionalista però interessant"

RedaccióActualitzat

El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha dit la seva a propòsit de la polèmica per la suspensió de la presentació de la novel·la "Victus" a Holanda el passat 4 de setembre.

L'autor i l'editorial van atribuir la suspensió de l'acte a la "intolerable i ridícula" pressió de la diplomàcia espanyola. Molts partits catalans van fer costat a Albert Sánchez Piñol en la seva apreciació, però ara el ministre Margallo diu que no és això, ni pressió ni censura.

El ministre ha retret les postures "infantils" de CiU i ERC i ha dit que ell mateix està "perfectament disposat" a presentar el llibre.

El diputat republicà, Alfred Bosch, ha emplaçat el ministre a desacreditar els responsables de l'ambaixada o de l'Institut Cervantes, on s'havia de presentar el llibre. I el convergent Jordi Xuclà no es creu que no hi hagi hagut censura tenint en compet que un portaveu de l'institut va al·ludir a la "situació política actual" per justificar l'ajornament de l'acte.

Als passadissos del Congrés, diputats de CiU i ERC li han lliurat un exemplar de "Victus". El ministre ha dit que ja havia llegit la novel·la i assegura que la troba "nacionalista però interessant".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut