El Carlos III no està dissenyat per a l'Ebola.
El Carlos III no està dissenyat per a l'Ebola.
Madrid

L'Hospital Carlos III no té la infraestructura adequada per a l'Ebola, segons experts europeus

Experts del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties consideren d'altra banda que la protecció dels professionals és l'adequada i l'actuació seguida pels sanitaris és correcta

RedaccióActualitzat

Experts del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties han conclòs després de visitar les instal·lacions de l'Hospital Carlos III, on es troba l'auxiliar d'infermeria contagiada d'Ebola, que la seva infraestructura actual "no està dissenyada per cobrir aquest tipus d'emergències".

Aquest grup d'experts ha visitat les instal·lacions de l'Hospital Carlos III durant tres dies i, després de finalitzar la visita, han emès unes consideracions inicials respecte a l'atenció prestada per aquest centre a pacients amb la malaltia produïda pel virus de l'Ebola.

Les observacions que fan els experts mantenen que la infraestructura actual no és l'adequada però matisen, a continuació, que "les actuacions que s'han dut a terme i continuen realitzant-se en l'actualitat tendeixen a millorar".

En opinió d'aquests experts, "la protecció dels professionals és l'adequada" i, a més, l'actuació seguida pels sanitaris del servei de medicina interna de la Unitat de Medicina Tropical d'aquest hospital "és correcta i s'ajusta als protocols establerts".

No obstant això, adverteixen que "en el millor dels nivells de protecció sempre pot haver-hi un accident" i que "en aquest cas es pot parlar d'accident fortuït de molt baixa probabilitat fent les coses correctament".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut