Madrid

El Suprem anul·la una altra multa per les emissions de TV3 al País Valencià

El Suprem anul·la la sanció de 100.000 euros a la Fundació Ramon Muntaner, com ja va fer amb Acció Cultural del País Valencià, però Indústria posa una nova multa a l'entitat per les emissions de Catalunya Ràdio

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha donat la raó a la Fundació Ramon Muntaner i ha anul·lat la sanció que el govern valencià li va imposar, el 2008, pels repetidors que enviaven el senyal de TV3 a territori valencià. La sanció pujava a 100.000 euros. El mateix tribunal ja va suspendre, fa dos anys, les sancions que l'aleshores president, Francisco Camps, havia imposat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per aquest mateix motiu.

El Suprem entén que les competències per sancionar una possible infracció per envair l'espai radioelèctric corresponen al govern espanyol i no a l'autonòmic.

La Fundació Ramon Muntaner emetia el senyal de TV3 a les comarques central de la Ribera i la Costera. L'entitat va recórrer al Suprem després que el Tribunal Superior de Justícia valencià va desestimar els recursos que havia presentat contra la sanció.

Lluny de la reciprocitat, i nou expedient per a Catalunya Ràdio

Tot i l'anul·lació de les multes, i que el govern d'Alberto Fabra va expressar voluntat d'entesa per a la reciprocitat, per ara continua sense veure's TV3 al País Valencià. A més, a efectes pràctics, les multes estan pagades i no se sap quan les retornarà el govern valencià.

Ara, a més, un nou expedient sancionador obert pel Ministeri d'Indústria multa ACPV amb 45.000 euros per la reemissió de les freqüències de Catalunya Ràdio.

El secretari general d'Acció Cultural, Toni Gisbert, ha explicat a TV3 que han de pagar aquesta multa abans de Nadal. "Se'ns comunica que, si obrim les emissions de TV3 o Catalunya Ràdio, Acció Cultural serà sancionada i aquesta vegada pel Ministeri i, per tant, no només haurem de tancar les emissions, sinó també ACPV".

L'emissora pública va haver  d'apagar les emissions el gener d'aquest 2014 després de 24 anys, per l'amenaça de sanció del Ministeri d'Indústria d'un milió d'euros contra ACPV, propietària dels repetidors. Aquestes apagades han generat nombroses queixes a Twitter amb campanyes com #sensesenyal.

Acció Cultural ha anunciat que aquest dimecres activarà una campanya de micromecenatge per finançar els projectes de l'entitat cultural i finançar l'última multa.  

El precedent d'ACPV

La sentència del Tribunal Suprem de desembre del 2012 va considerar que la difusió de les emissions televisives més enllà dels límits territorials de Catalunya "era i és sens dubte lícita". Segons l'alt tribunal, no es va posar en dubte que els receptors podien i poden captar "lícitament" les emissions de la televisió pública catalana difoses a través dels satèl·lits o xarxes de cables sense que la Generalitat Valenciana ostentés competències "de control i sanció".

El Suprem va entendre que no quedava provat que la reemissió es fes a costa de les freqüències assignades a televisions valencianes, i va remarcar que en tot cas hi podia haver haver una infracció de les normes reguladores tècniques, el control de les quals correspon a l'Estat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut