El president canari, Paulino Rivero, conversa amb el portaveu de Greenpeace, Juande Fernández, després de visitar a l'activista ferida a l'…
El president canari, Paulino Rivero, conversa amb el portaveu de Greenpeace, Juande Fernández, després de visitar a l'activista ferida a l'incident. (Foto: EFE)
Madrid/Las Palmas

El govern espanyol respon al president canari que l'Armada "va fer el que havia de fer"

Assegura que va evitar que l'ONG cometés un "delicte de pirateria" i afegeix que "és impossible" que l'activista tingués ferides per les hèlices de la llança de l'Armada perquè estan "protegides"

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Defensa està convençut que l'Armada espanyola "va fer el que havia de fer" dissabte per preservar les prospeccions petroleres a l'arxipèlag canari, a càrrec del "Rowan Renaissance", el vaixell contractat per Repsol. Greenpeace ho va intentar impedir i una llanxa dels militars va envestir una de les barques. Una de les activistes va quedar ferida per les hèlices de la llanxa de l'Exèrcit, segons l'organització ecologista. El Ministeri justifica l'actuació de l'Armada per evitar que l'ONG cometés un "delicte de pirateria", "l'abordatge d'un vaixell". Defensa considera que els activistes van violar la zona d'exclusió després de negar-se a escoltar els advertiments de l'Exèrcit.

Pel que fa a la jove ecologista ferida quan va caure a l'aigua, el Departament de Defensa assegura que "és impossible" que el cop que va rebre procedís d'una hèlice de l'Armada, com denuncia Greenpeace, ja que aquest dispositiu està "protegit" per evitar aquesta mena d'accidents. Des del Ministeri es creu que l'activista va rebre els cops de l'hèlice de la llanxa de l'organització ecologista.

Sigui com sigui, el govern espanyol pensa continuar fent les prospeccions petroleres en aigües de Lanzarote i Fuerteventura i vetllar per la seguretat dels sondejos. Ho ha afirmat la delegada del govern a les Canàries, María del Carmen Hernández Bento, que ha carregat contra l'actuació del president de les Illes, Paulino Rivero, de la Coalició Canària. La delegada considera "irresponsable" la posició de Rivero al voltant d'aquest projecte que impulsa el govern de Mariano Rajoy. Hernández Bento diu que el president canari "es posi del cantó de la legalitat" i que abandoni "la defensa de la il·legalitat".

Anar al contingut