Madrid

Mariano Rajoy visitarà Catalunya el dissabte 29 de novembre

El president espanyol explicarà els seus arguments i raons, vint dies després de la celebració del 9-N

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, vindrà a Catalunya dissabte 29 de novembre, vint dies després del 9-N. Tot i que en un primer moment fonts populars van avançar que aquesta visita tindria lloc el dissabte 22 de novembre, els ajustos a l'agenda oficial del president del govern espanyol han fet que el viatge s'hagi ajornat finalment fins a l'últim cap de setmana d'aquest mes.

El motiu de la visita de Rajoy és que el president del govern espanyol vol explicar la seva posició respecte al 9-N, deixant clar, un cop més, que la sobirania nacional no és negociable. De fet, el PP va voler aquest dilluns matisar les declaracions de Rajoy en què admetia errors de comunicació del seu missatge als catalans, i per això va dir que vindria a Catalunya. El PP ha aclarit que no hi ha cap canvi d'estratègia, que el missatge és el mateix i que no tenen cap alternativa a proposar als catalans

Aquest cap de setmana, des de Brisbane, a Austràlia, on ha assistit a la cimera del G-20, Rajoy va assegurar que tenia previst desplaçar-se aviat a Catalunya per "defensar els interessos dels catalans". I és que Rajoy ha reconegut errors en l'estratègia de comunicació de la seva posició sobre Catalunya: "Hauré d'explicar millor que fins ara les meves raons i els meus arguments".

"Els diré que, sent espanyols, catalans, europeus, també estan al G-20. I els explicaré que el món d'avui no és un món en el qual convingui a ningú estar aïllat", va explicar, avançant una part dels motius del seu viatge.

El president espanyol ha respost aquest mateix dilluns a la carta que li va enviar el president de la Generalitat, Artur Mas, demanant un diàleg permanent per pactar un referèndum definitiu. La carta de resposta de Rajoy ja hauria sortit de La Moncloa, tot i que no n'ha trascendit el contingut

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut