Barcelona

A Catalunya es diagnostiquen cada dia 80 nous casos de càncer de mama

Cada dia es diagnostiquen a Catalunya 80 casos nous de càncer de mama i un 20% de les afectades no aconsegueix curar-se. És la part més fosca d'aquesta malaltia, que -malgrat tot- cada vegada té un índex de supervivència més elevat, del 80%. Els experts insisteixen en la importància de la prevenció. Avui es commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama per conscienciar que cap dona està lliure d'aquest risc.

RedaccióActualitzat
L'oncòleg de l'Institut Català d'Oncologia Ander Urruticoechea entén que s'ha fet molta feina en recerca, però és massa aviat per parlar de curació total a curt termini.

"Anem baixant en la mortalitat, però encara som lluny perquè sigui una malaltia curada", ha considerat l'oncòleg, negant la previsió que en 5 o 10 anys es podrien curar tots els casos de càncer mama, tal com van dir en la presentació de la campanya del Dia Mundial del Càncer de Mama el president del grup espanyol d'investigació d'aquesta malaltia, Miguel Martín.

Ara mateix, més del 80% de les pacients sobreviu als 10 anys i ho fa amb una millor qualitat de vida que anys enrere.

En el 75% dels casos s'evita la mastectomia total i l'aparició de nous tractaments obre el ventall a futures possibilitats de curació.

"Cada cop surten més nous fàrmacs dirigits a subgrups tumorals que, a dia d'avui, estan demostrant que es poden curar més tumors i que els que no es curen es poden controlar durant més temps i amb millor qualitat de vida", ha explicat l'oncòleg Urruticoechea.

Mamografies bianuals a partir dels 45

L'oncòleg insisteix en la importància de la prevenció i recorda que totes les dones de més de 45 anys s'haurien de fer -com a mínim- una mamografia cada 2 anys.
Anar al contingut