lehman
Lehman Brothers es va declarar en fallida el 2008.
Nova York

Lehman Brothers surt de la fallida i començarà a pagar als creditors a l'abril

Lehman Brothers ha sortit oficialment de la suspensió de pagaments. El gegant bancari que va protagonitzar la fallida més gran de la història dels EUA al setembre del 2008 ha anunciat que entra en una nova fase del procés que li permetrà pagar una part dels deutes als creditors, a partir del 17 d'abril. La caiguda de Lehman Brothers es considera com un dels orígens de la crisi financera mundial.

RedaccióActualitzat
La fallida de Lehman Brothers, després que la Casa Blanca li va negar els diners públics per rescatar-lo, va ser un dels detonants de la crisi financera global i la més profunda i prolongada als Estats Units des de la Gran Depressió dels anys 30. Els responsables del banc d'inversions van maquillar els comptes de l'empresa per ocultar-ne el mal estat econòmic a inversors, entitats reguladores i agències de qualificació.

La sortida de la fallida no vol dir que Lehman Brothers torni a les seves activitats, sinó que comença una nova etapa del desmantellament, que servirà per distribuir entre els creditors uns 65.000 milions de dòlars d'actius recuperats. El banc d'inversions ha estat objectiu de 65.000 demandes per part dels creditors, que li han reclamat més de 300.000 milions de dòlars.

Un nou consell d'administració dirigirà Lehman Brothers per completar el procés de liquidació. En el moment de declarar-se en fallida, el banc va anunciar un passiu de 613.000 milions de dòlars i actius per valor de 690.000 milions.

Anar al contingut