Tolosa de Llenguadoc

França fa un minut de silenci en record de les víctimes de Tolosa de Llenguadoc

La commoció a França pel tiroteig d'aquest dilluns a les portes d'una escola jueva de Tolosa de Llenguadoc continua. Durant tota la nit hi ha hagut diverses mostres de condol arreu del país i aquest dimarts les escoles han fet un minut de silenci en homenatge als quatre morts, un adult i tres nens. El president Nicolas Sarkozy, que s'ha unit a l'homenatge des d'una escola de París, ha qualificat els fets de "tragèdia nacional" i ha anunciat que es reunirà amb representants de les comunitats jueva i musulmana.

RedaccióActualitzat
Aquest dimarts continuen els actes en record de les víctimes del tràgic tiroteig d'aquest dilluns després que durant tota la nit s'han repetit mostres de condol en diversos punts del territori francès.

Mentrestant, la investigació continua i, segons les primeres hipòtesis, el tiroteig de l'escola jueva estaria vinculat als assassinats de tres militars d'origen magrebí i antillà un dies abans.

L'autor seria el mateix que va atacar fa uns dies

Segons la policia, el perfil de l'assassí és idèntic en els tres casos. La mateixa moto, una escúter T-MAX de Yamaha, robada; la mateixa arma, del calibre 45; la mateixa descripció, vestit de negre i tatuat, i la mateixa manera d'actuar, a plena llum i de forma freda i metòdica.

La policia ha dit que, per ara, es descarta que es tracti d'un malalt mental i ha assegurat que segueix la pista d'algú que estaria seguint un pla traçat prèviament i basat en motivacions polítiques i ideològiques.

S'espera que en les pròximes hores hi pugui haver una reivindicació dels atemptats a través d'internet i tot apunta que es tractaria de grups antisemites i racistes.

Seguint aquesta pista, la policia està investigant tres exmilitars francesos que van aparèixer el 2008 fent la salutació nazi davant d'una bandera amb l'esvàstica. Eren del regiment de paracaigudistes de Montauban, el mateix dels militars morts, i després d'això van ser expulsats.

Campanya suspesa i en alerta antiterrorista

De moment, l'agenda política -en plena campanya per les eleccions presidencials- s'ha suspès, com a mínim, fins dimecres, i el president ha declarat l'alerta màxima antiterrorista a l'espera de localitzar l'autor dels fets.

Funerals a Israel


Les quatre víctimes del tiroteig d'aquest dilluns, un professor de religió, de 30 anys, els seus dos fills, de 3 i 6, i un altre menor, de 10, seran repatriades en les properes hores a Israel, on seran enterrades.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut