Barcelona

Els grups d'esquerres exigeixen al govern que presenti un recurs d'inconstitucionalitat contra la reforma laboral

El PSC, ICV-EUiA i ERC han coincidit a demanar a CiU que presenti un recurs d'insconstitucionalitat contra la reforma laboral després que el Consell de Garanties Estatutàries ha dictaminat que almenys dos articles del reial decret de la reforma laboral vulneren la Constitució. CiU ja ha dit que no ho farà perquè ho considera inútil, i prefereix presentar-hi esmenes, tenint en compte que la reforma s'ha de debatre al Congrés.

RedaccióActualitzat
Els socialistes han considerat el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries com una "victòria moral" dels contraris a la reforma laboral.

En un comunicat, el portaveu del partit, Jaume Collboni, ha afirmat que el dictamen dóna la raó al PSC, que defensa que la reforma és "un atac" al model constitucional i estatutari i ha demanat a CiU que permeti que el Parlament la porti al Tribunal Constitucional.

Per ICV-EUiA, el dictamen és una autèntica "bufetada a la reforma laboral del PP però també a l'actitud de CiU amb la reforma laboral".

Després de conèixer la resolució d'aquest consell, el secretari general dels ecosocialistes, Joan Herrera, ha demanat al govern català que porti la reforma laboral al Tribunal Constitucional i que ho faci per un doble motiu: "Que ho facin per les competències que es vulneren però que ho facin també pels drets que es vulneren".

Des d'ERC, reclamen el recurs com a mostra "d'un mínim sentit de l'autoritat i la dignitat institucional". Els republicans demanen a CiU que deixi d'apluadir la reforma i al PP que no l'apliqui.

CiU ha confirmat que no anirà al TC, sinó que optarà per esmenar parcialment la reforma.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut