Aquests usuaris no van pagar a l'AP-7 a Girona. (Foto: ACN)
Negant-se a pagar a l'AP-7 a Girona. (Foto: ACN)
Barcelona

Interior xifra en gairebé 6.000 les denúncies pel #novullpagar als peatges

El Departament d'Interior ha rebut gairebé 6.000 denúncies d'impagament de peatges des que va començar la campanya #novullpagar, segons l'agència ACN. La xifra és més del doble dels 2.500 casos que la concessionària d'autopistes Abertis va confirmar durant la iniciativa de l'1 de maig passat, balanç que ja era parcial perquè només arribava fins a les 2 del migdia. El Servei Català de Trànsit haurà de decidir ara quines de les denúncies es converteixen en multa i en base a quin concepte.

RedaccióActualitzat
Gairebé 6.000 conductors s'han apuntat al #novullpagar, si fem cas de les denúncies que les concessionàries han fet arribar a la Generalitat, una quantitat que gairebé triplica la que va donar Abertis en l'únic balanç de la iniciativa, l'1 de maig.

Interior va decidir no enviar els Mossos d'Esquadra a les barreres de pagament. Aleshores, les concessionàries van decidir que s'agafarien les dades de cada vehicle que es negava a pagar al·legant que participava en la campanya de #novullpagar.

El pròxim pas és la tramitació de les multes, que podrien ser de 100 euros, segons va dir el govern. Animada pel ressò de la campanya, la plataforma Prou Peatges ha convocat una nova jornada d'insubmissió als peatges el 20 de maig.
Anar al contingut