París

El president de França, François Hollande, nomena Jean-Marc Ayrault primer ministre

Els pronòstics s'han complert. El nou president francès, François Hollande, ha nomenat Jean-Marc Ayrault primer ministre en substitució del conservador François Fillon. Alcalde de Nantes durant 23 anys, Ayrault era fins ara president del grup parlamentari socialista a l'Assemblea Nacional. És un home de consens i té fama de sobri, però, igual que Hollande, no té cap experiència ministerial. Els seus detractors s'han afanyat a recordar que va ser condemnat als anys 90 per tràfic d'influències.

RedaccióActualitzat
Nascut en una petita població de l'oest catòlic de França, fill d'un obrer i una cosidora, Jean-Marc Ayrault és professor d'alemany i coneixedor de la cultura d'aquest país. Això el podria convertir en una peça important de les relacions de l'eix francoalemany.  

El nom del primer ministre ja se sabia quan el nou president sortia de l'Ajuntament de París, en l'últim dels actes protocolaris de la seva presa de possessió. Des d'aquí s'ha dirigit a Berlín per reunir-se amb la cancellera Angela Merkel.

Com a primera ministra havia sonat també el nom de la primera secretària dels socialistes, Martine Aubry, però les relacions amb François Hollande no havien estat mai bones, i per això també sona per a un càrrec menys rellevant, com ministra de Cultura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut