Los Cabos

De Guindos creu que "els pròxims dies o setmanes" els mercats reconeixeran la solvència d'Espanya

El ministre d'Economia confia que la calma financera arribi "els pròxims dies o setmanes" i remarca que el càstig al deute espanyol no es correspon amb "la potencialitat" de l'estat.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, creu que els mercats acabaran reconeixent "els pròxims dies o setmanes" que Espanya és solvent. Després de l'enèssim setge a la prima de risc espanyola, que ha fregat els 590 punts, De Guindos ha remarcat que el comportament dels inversors "no es correspon ni amb els esforços ni amb la potencialitat de l'economia espanyola".

Des de Mèxic, on participa a la reunió del G-20, de Guindos ha insistit que Espanya "és solvent" i ha afegit que el càstig dels mercats "s'anirà corregint" gràcies a les reformes ja iniciades i a les que vindran. També ha celebrat com a "bona notícia" el resultat de les eleccions gregues, encara que això no hagi servit per aturar la crisi del deute.

Respecte de la recomanació de l'FMI d'apujar l'IVA, el ministre ha assegurat que Espanya "sempre escolta amb atenció" les opinions de l'organisme.

D'altra banda, De Guindos compareixerà el dia 26 al Congrés per explicar el rescat bancari pactat amb la Unió Europea per un import de fins a 100.000 milions d'euros. Les explicacions arriben després que De Guindos acordés el rescat el 9 de juny, mitjançant una videoconferència amb la resta de membres de l'Eurogru.

L'ajuda es canalitzarà a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i encara no se'n saben els detalls.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut