El bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés.
El bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés.
Sant Feliu de Llobregat

El bisbat de Sant Feliu de Llobregat demana que no enlluerni el "miratge buit" d'Eurovegas

El bisbe Agustí Cortés considera que el macrocomplex de joc i oci suposaria més perjudicis que beneficis i crida a no deixar-se "enlluernar per resplendors que acaben sent miratges buits". Per al bisbat, l'Eurovegas comportaria "greus repercussions socials, com per exemple, ludopaties, drogoaddiccions, dependències, depressions..."

RedaccióActualitzat
El Bisbat de Sant Feliu de Llobregat ha fet públic el seu total rebuig al projecte del complex de joc i oci Eurovegas, ja que considera que té més perjudicis que beneficis i crida a no deixar-se "enlluernar per resplendors que acaben sent miratges buits".

El bisbat que atén les parròquies del Baix Llobregat, on la Generalitat vol facilitar la instal·lació del complex de joc, oci i convencions pel qual competeix amb Madrid, reconeix que el projecte sembla "oportú" en el marc de crisi, però apunta que "no és clar que a llarg termini es pugui considerar un creixement real de l'economia, tenint en compte la situació de la resta de llocs en els quals hi ha aquest tipus de negocis des de fa anys". A més, afegeix que els beneficis d'aquest tipus de negocis acostumen a dirigir-se "a l'acumulació d'un capital, que queda fora i lluny del lloc on s'ha treballat".

Però, des del punt de vista del bisbat, l'objecció més important "és el preu humà que exigeix per obtenir un hipotètic benefici econòmic" i qualifica de "degradant" l'estil de vida que promou. "Els diners fàcils, la falta d'escrúpols, els abusos de tota mena, el consum i el desenfrenament acaben oferint un terreny adobat per a tota mena d'agressions a la dignitat", diu en un comunicat el bisbe Agustí Cortés, que també alerta que l'impacte del complex seria profund "no només en l'economia, sinó també en la cultura i la manera de viure de bona part de la població" i comportaria "greus repercussions socials, com per exemple, ludopaties, drogoaddiccions, dependències, depressions...".

El bisbat també critica les conseqüències mediambientals d'ubicar l'Eurovegas en uns terrenys "que tenen un alt valor natural i una riquesa que demana protecció" i lamenta "l'exempció de moltes obligacions tributàries i legals" per acollir el projecte "significaria un greuge important per al bé comú i per a altres iniciatives empresarials".
Anar al contingut