El rei Joan Carles i Mariano Rajoy conversen al palau de Marivent, a Mallorca. (Foto: EFE)
El rei Joan Carles i Mariano Rajoy conversen al palau de Marivent, a Mallorca. (Foto: EFE)
Palma

Rajoy prorrogarà l'ajuda dels 400 euros als parats de llarga durada

La prestació es renovarà en el Consell de Ministres del 24 d'agost amb caràcter retroactiu. El president de l'executiu del PP ha anunciat que hi introduirà canvis per millorar la seva eficàcia a l'hora de promoure la inserció laboral.

RedaccióActualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat que renovarà l'ajuda dels 400 euros per als parats que s'han quedat sense cobertura. Ho farà en el pròxim Consell de Ministres del 24 d'agost, però amb caràcter retroactiu al dia 16.

Rajoy va remarcar que aquesta ajuda tindrà alguns canvis per fer-la més eficaç i aconseguir l'objectiu amb què es va crear, que era que els parats tornessin al mercat laboral. Ho va dir després de l'audiència amb el rei Joan Carles al palau de Marivent, a Mallorca.

No tenen previst demanar un segon rescat

En la reunió, tots dos van tractar de la situació econòmica i política tant a Espanya com a Europa, i dels passos que seguirà l'executiu els mesos vinents. El president espanyol va assegurar que no tenen previst demanar un segon rescat.

L'ajuda als parats de llarga durada s'acabava aquest dimecres sense que el govern del PP hagués confirmat que es prolongaria. El PSOE ja havia anunciat que recolliria firmes per mantenir-la si l'executiu espanyol no ho feia.

Per la seva banda, des dels sindicats, el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, havia avisat que hi hauria un esclat social si no hi havia pròrroga.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut