Washington

Obama plora literalment la mort dels nens de Connecticut

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha comparegut públicament després de la massacre que ha acabat amb al vida de 27 persones a Connecticut, en una escola de primària. El president ha fet costat a les famílies de les víctimes donant-los el condol i mostrant la seva emoció en recordar que la majoria dels morts són nens.

RedaccióActualitzat
El president dels Estats Units, Barack Obama, ha comparegut públicament després de la massacre que ha acabat amb la vida de 27 persones a Connecticut, en una escola de primària. El president ha fet costat a les famílies de les víctimes donant-los el condol i mostrant la seva emoció en recordar que la majoria dels morts són nens.

En aquell moment, Obama ha hagut de parar el discurs, agafar aire i eixugar-se les llàgrimes. "La majoria dels que han mort avui eren nens, nens preciosos d'entre cinc i deu anys. Tenien tota la vida al davant, aniversaris, graduacions, casaments, fills", ha lamentat. El president nord-americà ha reaccionat "no com a president, sinó com a pare", segons ha expressat. També ha dit que "aquesta nit, amb Michelle, farem el millor que sabem fer: abraçar les nostres filles i dir-los que les estimem".

L'emoció del president demostra la commoció que la massacre ha causat en la societat nord-americana, que ha hagut de passar per episodis com aquest "diverses vegades", tot i que per molt que es repeteixi, és humà no acostumar-s'hi.

Obama ha demanat que les banderes onegin a mig pal en una mostra de solidaritat i ha declarat quatre dies de dol per la tragèdia. Amb tot, s'esperava un gest del president al voltant del debat sobre l'accés dels ciutadans a les armes i potser l'ha tingut amb les paraules finals: "Faré tot el que pugui dins dels poders del president." El noi, de 20 anys, duia un rifle del calibre 223 i d'un metre de llarg.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut