John Brennan, nou director de la CIA (Foto: Reuters)
John Brennan, nou director de la CIA (Foto: Reuters)
Washington

Obama nomena cap de la CIA a John Brennan, l'assessor antiterrorista de la Casa Blanca

El conseller en cap en matèria antiterrorista de la Casa Blanca, John Brennan, és el nou director de la CIA. Brennan substitueix David Petraeus, que va dimitir després d'un afer extramatrimonial.

RedaccióActualitzat
El president dels Estats Units, Barack Obama, ha nomenat el fins ara assessor principal en matèria antiterrorista, John Brennan, com a nou cap de la CIA. Brennan, de 57 anys, substitueix en el càrrec David Petraeus, que va haver de dimitir per un cas de relacions extramatrimonials. Els serveis d'intel·ligència els dirigia ara de forma provisional Michael Morell.

John Brennan treballa a l'Agència Central d'Intel·ligència des de fa 25 anys. Obama ja el va proposar per al principal càrrec de la CIA el 2008. Aquella vegada, Brennan hi va renunciar arran de les preguntes sobre la seva relació amb les tècniques d'interrogatori durant el seu servei a l'agència d'espionatge quan governava George Bush.

Barack Obama nomenarà també avui l'exsenador republicà Chuck Hagel com a nou secretari d'estat de defensa i, per tant, cap del Pentàgon, segons ja donen gairebé per fet els mitjans nord-americans.

Tant el càrrec de secretari de Defensa com el de director de la CIA els haurà de ratificar el Senat.







Anar al contingut