Portada del diari "El Mundo" acusant Mas i Pujol de tenir comptes a Suïssa.
Portada del diari "El Mundo" acusant Mas i Pujol de tenir comptes a Suïssa.
Madrid

Un jutjat de Madrid demana a un de Barcelona que s'inhibeixi d'instruir la querella de Mas contra "El Mundo"

Dos periodistes del rotatiu van publicar que Artur Mas i Jordi Pujol tenien comptes a Suïssa vinculats amb la corrupció de CiU. Mas va presentar una querella, que instrueix un jutjat de Barcelona. Des de Madrid han demanat al jutjat català que s'inhibeixi per un criteri de territorialitat, ja que "El Mundo" s'edita a Madrid.

RedaccióActualitzat
El jutjat d'instrucció número 3 de Madrid ha reclamat al jutjat barceloní que instrueix la querella d'Artur Mas contra dos periodistes d'"El Mundo" per presumptes injúries i calúmnies, que s'inhibeixi. Després que els periodistes Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta hi presentessin una qüestió de competència, el jutjat madrileny entén que és l'adequat per portar el cas. Fa seu l'argument de la fiscalia i sosté que, pel fet de tractar-se d'un mitjà de comunicació, ha de prevaldre el criteri de territorialitat, és a dir, que el cas es porta allà on el diari s'edita i es publica.

Per contra, el jutjat de Barcelona considera que, com que "El Mundo" també té seu a la capital catalana, també es pot investigar aquí i creu que el criteri de territorialitat està superat. Si el jutjat de Barcelona no s'inhibeix a favor del de Madrid, serà el Tribunal Suprem qui finalment haurà de determinar qui es fa càrrec d'aquesta querella. Un cop això estigui resolt, es decidirà si totes les querelles contra "El Mundo" s'acumulen en un sol jutjat.

El president de la Generalitar, Artur Mas, va plantejar la querella després de la publicació al diari "El Mundo" els dies 16 i 17 de novembre de dues notícies sobre presumptes comptes a Suïssa de la família Pujol i d'Artur Mas.


Anar al contingut