El diputat i exalcalde Lloret Xavier Crespo.
El diputat i exalcalde Lloret Xavier Crespo.
Madrid

El jutge de l'"operació Clotilde" demana al TSJC que imputi Crespo per prevaricació i suborn

El magistrat de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, que porta l'anomenada "operació Clotilde", ha demanat al TSJC que prengui declaració a l'exalcalde de Lloret com a imputat, perquè ell no té competències en tractar-se d'un aforat en qualitat de diputat autonòmic.

RedaccióActualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, que porta l'anomenada "operació Clotilde", de presumpta corrupció urbanística en relació amb la màfia russa a Lloret de Mar, ha cursat una interlocutòria al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè confirmi la condició d'aforat de Xavier Crespo, que és diputat del Parlament de Catalunya, i si pot ser objecte d'imputació. Era un formalisme, un tràmit que ha estat resolt en poques hores i, en rebre la confirmació oficial, Velasco ha demanat al TSJC que prengui declaració a l'exalcalde com a imputat per un delicte de prevaricació i suborn.

Ho ha de fer el tribunal català perquè Velasco està obligat a inhibir-se d'aquesta part de la investigació en favor del TSJC, perquè és qui s'ocupa de les causes que afecten els diputats catalans. Ara, Velasco ha de raonar els indicis en què es basa per demanar la imputació de Crespo i enviar-los al TSJC, cosa que passarà els propers dies. Segons fonts judicials citades per algunes agències, en aquest document es tipificaran els fets com a possiblement constitutius de delictes de prevaricació i suborn.

Crespo, exalcalde de Lloret de CiU, que ha defensat sempre la seva innocència i les actuacions del consistori mentre ell el dirigia, ha defensat a "El matí de Catalunya Ràdio" Josep Valls, regidor d'Urbanisme i president del club de futbol de Lloret, detingut aquest matí en el marc de l'operació. Crespo ha dit que posa la mà al foc per Josep Valls, que no hauria estat detingut pel càrrec polític, sinó per la seva vinculació amb el club de futbol, que suposadament patrocinava Andrei Petrov, el presumpte cap de la trama de blanqueig de diners que s'investiga.

Petrov, que és a la presó després d'haver declarat aquest dilluns davant del jutge, va assegurar, entre altres coses, que havia pagat a l'exalcalde dos viatges a Rússia, un dels quals amb la seva família. Per ara, són vuit els detinguts en relació amb aquesta operació, que continua oberta. Tres d'ells són a la presó.

Crespo ha continuat rebent aquest dimarts alguns suports de pes, com el del conseller portaveu del govern i home fort de CiU, Francesc Homs, que en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiu ha apel·lat a la presumpció d'innocència de Crespo i la resta d'imputats; en el cas del diputat convergent, Homs ha assegurat que el coneix personalment i se'l creu. El president Mas ja es va expressar en la mateixa línia 24 hores abans.

Anar al contingut