Kidal

Els soldats malians i francesos controlen Kidal després de recuperar Gao i Tombouctou

Les tropes malianes i franceses ja controlen la ciutat de Kidal, l'última gran ciutat del nord de Mali, pròxima a la frontera amb Algèria. La ciutat estava en mans d'islamistes radicals, que s'han replegat cap al desert.

RedaccióActualitzat
Les tropes franceses, juntament amb els soldats de Mali, ja controlen Kidal, l'última gran ciutat del nord de Mali, a prop de la frontera amb Algèria i fins ara feu dels islamistes del grup d'Ansar al-Dine. Els francesos han ocupat de matinada l'aeroport de la ciutat.

L'arribada a Kidal dels soldats francesos, confirmada per París, es produeix després que recuperessin, amb el suport de l'exèrcit malià, altres ciutats del nord que estaven en mans islamistes, com Gao i Tombouctou.

Kidal és a 1.500 quilòmetres de Bamako, la capital, al nord-est de Mali i a prop de la frontera amb Algèria. Els rebels tuaregs, que segons sembla controlaven ara Kidal, s'han desmarcat de la violència i es mostren favorables a una solució pacífica per a la crisi del nord del país.

Aquest dimarts, el president interí de Mali, Dioncounda Traoré, ha anunciat que espera poder convocar eleccions "transparents i creïbles" abans del 31 de juliol.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut