Taulells de facturació d'Iberia.
Madrid

Els sindicats convoquen 15 dies de vaga a Iberia al febrer i al març

Elas sindicats han anunciat la convocatòria de 15 jornades de vaga, després que hagi fracassat l'últim intent d'arribar a un acord. Les aturades es faran entre el 18 i el 22 de febrer; entre el 4 i el 8 de març i del 18 al 22 de març.

Actualitzat
Els sindicats dels treballadors de terra i dels tripulants de cabina que representen el 93% de la plantilla han anunciat la convocatòria de 15 jornades de vaga a Iberia, a partir del proper 18 de febrer, després que hagi fracassat l'últim intent d'arribar a un acord amb l'ajuda de la mediació del Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA). Les aturades de 24 hores es faran en diferents períodes: la primera, entre els dies 18 al 22 de febrer; la segona, entre el 4 al 8 de març i la tercera, del 18 al 22 de març també.

Es tracta de la primera vaga d'aquesta dimensió, segons els sindicats, ja que és la primera vegada a la història d'Iberia que es convoquen cinc dies consecutius de vaga. Per això, els representants dels treballadors consideren que els seus efectes poden arribar a ser incontrolables en alguns aeroports espanyols, sobretot el de Madrid-Barajas.

La trobada amb la mediació de la SIMA, la segona des que Iberia va anunciar el seu pla de reestructuracio, s'ha fet a petició dels sindicats per l'"incomplement" de l'acord que van arribar les parts el passat 17 de desembre i que posteriorment es va sumar el Sepla.

Iberia ha presentat un pla de reestructuració que inclou 4.500 acomiadaments, la reducció d'un 30% dels sous i l'eliminació de rutes. La creació de la filial de baix cost Iberia Express és la raó d'aquest conflicte col·lectiu, que preveu l'acomiadament d'un 23% de la plantilla. La retallada de llocs de treball va acompanyada d'una reducció de la capacitat operativa d'Iberia en un 15% el 2013, per centrar-se en les rutes rendibles, i una disminució de la flota en 25 avions, 5 de llarg recorregut i 20 de curta distància.
Anar al contingut