Fiscalia al port d'Acapulco (Mèxic) (Imatge d'arxiu: EFE)
Fiscalia al port d'Acapulco (Mèxic) (Imatge d'arxiu: EFE)
Ciutat de Mèxic

Sis detinguts presumptament relacionats amb les violacions de sis espanyoles a Acapulco

Familiars dels detinguts denuncien que són detencions arbitràries davant la pressió per tancar el cas.

RedaccióActualitzat
La policia mexicana ha detingut sis persones presumptament relacionades amb la violació de sis noies espanyoles a la ciutat d'Acapulco. Tots eren treballadors de la zona on les noies estaven passant uns dies de vacances. Segons informa l'agència EFE, la policia mantindria detingudes cinc, encara sense càrrecs.

Des de divendres, dia en què es van produir les detencions, els familiars i veïns dels sospitosos han denunciat que aquestes detencions són arbitràries i que la policia ha actuat davant la pressió per tancar el cas. Per contra, el governador de l'estat ha negat qualsevol violació dels drets dels presumptes agressors. A més, ha assegurat que s'està molt a prop de tancar el cas.

Segons ha informat el comissari suplent de la localitat de Lomas de Chapultepec, Adrián Sánchez Silva, tots els sospitosos treballen en restaurants de Barra Vella, a l'est d'Acapulco. En el mateix sentit que els familiars, el comissari ha declarat als mitjans de comunicació que estan obligant als detinguts "a que es reconeguin culpables de la violació de les espanyoles". La Fiscalia ha informat que els retinguts han estat traslladats a Chilpancingo, capital de l'estat de Guerrero, situada a gairebé dues hores d'Acapulco, suposadament passant una roda d'identificació.

Denúncies per abús policial durant les detencions

Residents de Barra Vella han interposat una denúncia a la delegació de la Comissió Estatal dels Drets Humans contra les autoritats mexicanes per presumpte abús policial en les detencions dels sis sospitosos, segons l'agència de notícies Notimex. En ella indiquen que les autoritats no van presentar cap ordre de detenció a l'hora d'emportar-se als sis sospitosos, que a més van ser suposadament colpejats en diverses ocasions.

El delegat local de Platja Encantada, on hi ha la casa on s'allotjava el grup d'espanyols, ha lamentat la detenció de residents i ha argumentat que els habitants de la localitat "són incapaços" de cometre aquest tipus de delictes. "Nosaltres som gent honesta i treballadora, molts vivim del turisme i ens agrada tenir cura del turista i no perjudicar-lo. La gent d'aquí no va ser, és gent que vinguda de fora", ha insistit.

En resposta, el governador de Guerrero, Àngel Aguirre Rivero, ha rebutjat l'existència de "caps de turc" en la investigació i ha apel·lat a la responsabilitat, segons fonts de la CNN de Mèxic. "No presentarem innocents per guanyar una medalleta dient que el tema s'ha resolt; és un cas delicat", ha afegit Aguirre. Per això "no volem que s'ensorri".
Anar al contingut