Madrid

El PP rebutja la ILP sobre la dació però en copiarà el nom per a la llei de desnonaments

El portaveu popular al Congrés, Alfonso Alonso, ha explicat aquest canvi de nom en reconeixement a l'esforç fet pels promotors i els firmants d'aquesta ILP, que creu que "mereixen un protagonisme" i que, segons ha assegurat, també "han mogut l'acció del govern" espanyol sobre aquesta qüestió.

RedaccióActualitzat
El Partit Popular canvia el nom del seu últim decret per combatre els desnonaments, que s'està tramitant com a projecte de llei, i li posarà el de la iniciativa legislativa popular que es debat aquest dimarts al ple del Congrés. Al mateix temps, però, els populars votaran en contra de l'admissió a tràmit d'aquesta ILP.

El portaveu popular al Congrés, Alfonso Alonso, ha explicat aquest canvi de nom en reconeixement a l'esforç fet pels promotors i els firmants (1.400.000 persones) d'aquesta ILP, que creu que "mereixen un protagonisme" i que, segons ha assegurat, també "han mogut l'acció del govern" espanyol sobre aquesta qüestió.

Alonso ha justificat el rebuig del seu partit a l'admissió a tràmit de la ILP perquè no comparteix les mesures que proposa, entre les quals ha citat la dació universal retroactiva. En qualsevol cas, el portaveu popular ha assegurat que els continguts de la iniciativa es debatran en la tramitació del projecte de llei de protecció de deutors hipotecaris. Els treballs de la ponència d'aquest projecte s'han paralitzat aquest dilluns.

En aquest sentit, Alonso ha apuntat que els grups parlamentaris podran presentar esmenes parcials amb els continguts de la iniciativa perquè es puguin debatre a la cambra baixa, encara que el PP no les comparteixi i les pugui rebutjar gràcies a la seva majoria absoluta.

El portaveu parlamentari ha admès que la posició del PP davant d'aquesta ILP ha estat "objecte de debat i preocupació" dins del grup, però ha insistit a defensar la fórmula decidida pels populars. Alonso ha volgut destacar el fet de canviar el nom de la futura llei que sortirà del Congrés, que ha dit que no és una qüestió menor i demostra "l'extraordinari valor" que donen els populars a la mobilització ciutadana davant d'una preocupació "real".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut