Barcelona

Homs exigeix a Rajoy una rectificació pública per "la infàmia" de l'informe de l'UDEF

El portaveu del govern diu que el fet que el ministre de l'Interior hagi tardat quatre mesos a explicar que l'informe no era cert dóna molt poca confiança. Per ell, ha quedat certificat "la gran mentida i la gran manipulació" de l'informe i l'"error monstruós" d'alguns polítics que van donar veracitat a les informacions.

Victòria MiróActualitzat
El govern ha reaccionat de forma contundent a la conclusió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que ha admès que l'esborrany policial sobre els comptes a Suïssa de Mas i la família Pujol filtrat durant la campanya electoral no és cap document oficial. El govern ha exigit una rectificació pública a l'executiu de Mariano Rajoy després que ha quedat clar que l'informe fantasma de l'UDEF era això: un informe fantasma, paper mullat.

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha afirmat que les explicacions del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz només certifiquen que tot plegat es va tractar d'una "infàmia", d'"una gran mentida", d'"una gran manipulació" i que alguns polítics, fins i tot ministres, van cometre "un error monstruós" en donar veracitat a les informacions.

Homs també ha considerat que el fet que el ministre hagi tardat quatre mesos per saber si la policia l'havia fet o no "dóna molt poca confiança". I per això, ha indicat que amb la compareixença del ministre es tanca un "episodi molt lamentable".

Les "barbaritats que es van dir"

El portaveu del govern també ha subratllat el "greu error polític" d'alguns ministres espanyols i "les barbaritats que van dir" quan van donar credibilitat a l'informe en diverses declaracions públiques. Sense dir-ne els noms, Homs ha fet al·lusió al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, o a la secretària del PP i presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal.

El titular de la cartera d'Hisenda, en ser preguntat si compareixeria per aclarir si el seu ministeri estava investigant uns hipotètics comptes de Mas i de la família Pujol en paradisos fiscals va dir: "Qui ha de comparèixer és qui té comptes a Suïssa no declarats, aquest és qui ha de comparèixer".

Mentre, De Cospedal, en un acte electoral del PP a Catalunya va afirmar: "Les regions no tenen comptes corrents a Suïssa, no, els tenen les persones. I són aquestes persones les que han de donar explicacions".

En recordar tot el que es va dir aleshores, Francesc Homs ha advertit: "Tornarem a l'època de la Inquisició, en què després d'una denúncia anònima l'acusat havia de demostrar amb proves que no era cert", ha afirmat Homs, que ha recordat que al segle XIX molta gent va deixar la pell per guanyar l'estat de dret.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut