Esther Quintana, a la Ciutat de la Justícia el dia que va declarar davant del jutge.
Les bales de goma, una arma potencialment letal.
Barcelona

El jutge imputa dos agents dels Mossos en la investigació sobre la pèrdua d'un ull d'Esther Quintana

El jutge sustenta la imputació del subinspector i l'escopeter de la unitat dels Mossos d'Esquadra presumptament responsable de disparar durant la manifestació de la vaga general en el fet que els informes mèdics van concloure que la lesió que presenta Quintana era compatible amb la que produeix una pilota de goma.

RedaccióActualitzat
El jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona, que investiga les causes de la pèrdua d'un ull d'Esther Quintana, ha imputat el subinspector i l'escopeter de la unitat Dragó 40 dels Mossos d'Esquadra, presumptament responsable de disparar la pilota de goma que li hauria provocat la lesió.

En un acte notificat aquest dimarts, el magistrat els ha citat per al dia 8 d'abril a la Ciutat de la Justícia, després d'haver pres declaració com a testimonis a quatre agents de la mateixa unitat, que van reconèixer davant del jutge que s'havien disparat dues salves, i no pilotes de goma, el 14 de novembre passat.

El jutge Francisco González Maillo sustenta aquesta imputació en el fet que els informes mèdics van concloure que la lesió que presenta Quintana era compatible amb la que produeix una pilota de goma, tal com ella ha relatat en diverses ocasions. Els enregistraments que ha visionat el magistrat també constaten que es van sentir el soroll de dos projectils i poc després ja es van sentir els crits de dolor de la dona.

Quintana va resultar ferida durant la manifestació de la vaga general del 14 de novembre, al passeig de Gràcia tocant al carrer Casp.


Quintana, "satisfeta però a l'expectativa"
 
Després de conèixer aquestes imputacions, l'advocada d'Esther Quintana, Laia Serra, ha explicat que la seva clienta està "satisfeta però a l'expectativa" de si els Mossos d'Esquadra canvien la seva versió. Serra creu que "serà interessant" veure com s'expliquen els dos agents davant de les proves que, al seu parer, constaten que Quintana va rebre un impacte d'una pilota de goma a l'ull esquerre.
 
"La declaració dels agents serà l'única prova que avalarà la seva versió", ha constatat l'advocada, que ho ha constraposat als diferents indicis que creu que fonamenten el relat de la víctima: la seva pròpia declaració, la dels testimonis, vídeos, fotografies i l'informe forense, entre d'altres.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut