El ministre d'Unificació sud-coreà anuncia que Pyongyang es prepara per a més proves nuclears. (Foto: EFE)
El ministre d'Unificació sud-coreà anuncia que Pyongyang es prepara per a més proves nuclears. (Foto: EFE)
Seül

Seül veu "molt probable" que Corea del Nord estigui preparant un altre assaig atòmic

Corea del Sud ha confirmat que Pyongyang pot estar preparant un nou assaig nuclear. Aquesta nova prova arriba enmig d'una escalada de tensió a la zona. El règim nord-coreà ha alertat que a partir de dimecres no podrà garantir la seguretat del personal d'ambaixades, després d'anunciar fa uns dies que té el seu armament en posició de combat cap a Corea del Sud i els Estats Units.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Unificació de Corea del Sud, Ryoo Kihl-jae, ha assegurat que és "molt probable" que Corea del Nord faci aviat un nou assaig nuclear. El ministre ho ha dit en una compareixença davant l'Assemblea Nacional de Seül. Ryoo Kihl-jae no ha ofert detalls sobre la possibilitat que Pyongyang prepari una prova nuclear, però fonts del govern sud-coreà han assenyalat que unes imatges recents de satèl·lit indiquen que els seus veïns del nord estan enllestint la seva quarta prova atòmica.

L'executiu de Corea del Sud ja va advertir fa poc que el règim de Kim Jong-un podia preparar un assaig de míssils, després de detectar un trasllat de projectils d'abast mitjà als túnels soterranis de les instal·lacions nuclears de Punggye Ri, on el règim comunista va fer la seva tercera prova nuclear, el 12 de febrer passat.

Davant l'ofensiva armamentista nord-coreana, els Estats Units i el conjunt de la comunitat internacional han optat per distendre aquesta escalada militar. El Pentàgon ha anunciat que ajorna un assaig amb un míssil balístic intercontinental que havia previst per a la setmana que ve des d'una base militar a Califòrnia.
Anar al contingut