Una imatge d'arxiu d'edificis buits.
Una imatge d'arxiu d'edificis buits.
Barcelona

80.000 pisos nous buits conviuen amb el problema de l'accés de l'habitatge a Catalunya

La majoria d'aquests pisos són a comarques amb poca demanda, sobretot a la demarcació de Lleida, al Pirineu i a les Terres de l'Ebre.

RedaccióActualitzat
Gairebé 80.000 pisos nous buits a Catalunya conviuen amb el problema de l'accés de l'habitatge, segons un estudi recent de la Generalitat basat en dades del Registre de la Propietat. I a aquests encara s'hauria d'afegir els pisos buits de segona mà.

Proporcionalment, però, la majoria d'aquests pisos són a comarques amb poca demanda, sobretot a la demarcació de Lleida, al Pirineu i a les Terres de l'Ebre. En canvi, a Barcelona i a l'àrea metropolitana, l'oferta és més limitada.

És el mateix que passa amb els pisos que la Generalitat té per destinar a lloguer social. N'hi ha 1.379 de buits, però a zones amb poca demanda.

En canvi, en una setantena de municipis l'estoc està esgotat i el govern aposta per negociar amb les entitats bancàries per ampliar el parc de pisos disponibles. Així ho ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio el secretari d'Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, que també ha aportat una altra dada significativa: la immensa majoria de desnonaments no són per impagament d'hipoteques, sinó de lloguers.
Anar al contingut