Boston

El sospitós detingut pels atemptats de Boston comença a respondre per escrit als investigadors

Agents federals han començat a interrogar Dzhokhar Tsarnaev, ingressat en estat greu a l'hospital Beth Israel de Boston. Tsarnaev respon per escrit ja que no pot parlar, per les ferides que té al coll. Les investigacions han revelat que Dzhokhar i el seu germà tenien abundant armament i municions, fet que ha dut la policia a pensar que tenien la intenció de cometre més atacs.

RedaccióActualitzat
Agents federals han començat a interrogar Dzhokhar Tsarnaev, el sospitós de ser coautor dels atemptats de fa set dies a la marató de Boston i que dissabte va ser capturat viu. Segons diverses cadenes de televisió nord-americanes, Tsarnaev, que està ingressat en estat greu a l'hospital Beth Israel de Boston, respon les preguntes per escrit, ja que no pot parlar per les ferides que té al coll.

De moment, està responent preguntes sobre si pertany a alguna cèl·lula terrorista internacional. Les cadenes ABC i NBC asseguren que el detingut està despert i respon les preguntes esporàdicament. A més, segons fonts pròximes a la investigació, Dzhokhar Tsarnaev sap que el seu germà Tamerlan és mort.

Pel que fa a la ferida al coll, les autoritats creuen que el jove se la va fer ell mateix, quan en un primer moment es va creure que la bala l'hauria rebut durant el tiroteig en què va perdre la vida el seu germà,

Ara per ara, no queda clar si els investigadors li han llegit els drets bàsics, el que es coneix com a Declaració de Miranda, una excepció que s'aplica quan la seguretat pública està en perill i que impedeix al detingut negar-se a declarar. L'excepció sobre la "seguretat pública" permet "als agents iniciar un interrogatori limitat i centrat en un objectiu sense avís previ, i permet al govern fer servir la declaració com una prova directa" en una investigació, segons la web de l'FBI.

Mentrestant, el fiscal treballa per determinar quins càrrecs li imputarà. Si, finalment, se l'acusa de terrorisme, Tsarnaev podria ser condemnat a pena de mort. Les investigacions han revelat que Dzhokhar i el seu germà, mort en un tiroteig amb la policia, tenien abundant armament i municions, fet que ha dut la policia a pensar que tenien la intenció de cometre més atacs i que actuaven en solitari.

Tot i els interrogants que encara planen sobre el cas, les autoritats no creuen que s'hagi de témer cap més atac similar de manera imminent després de la mort d'un dels dos sospitosos i la captura de l'altre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut