Madrid

Mariano Rajoy assegura que té la intenció d'abaixar l'IRPF i que no vol apujar l'IVA

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat que la crisi "ja ha tocat fons" i que la situació anirà millorant. Rajoy espera que l'any que ve ja hi hagi creixement econòmic a l'estat espanyol. El cap de l'executiu espanyol ha dit que té la intenció d'abaixar l'IRPF i que no vol apujar l'IVA, durant una roda informativa al palau de La Moncloa després de la reunió amb el primer ministre d'Àustria, Werner Faymann.

RedaccióActualitzat
Mariano Rajoy garanteix que abaixarà l'IRPF, encara que no sap quan, i admet "amb absoluta franquesa" que no vol augmentar l'IVA. El cap de l'executiu ha comparegut en una roda informativa conjunta amb el primer ministre d'Àustria, Werner Faymann, amb qui s'ha reunit al palau de La Moncloa. Rajoy ha subratllat que si el govern va decidir apujar els impostos va ser perquè no hi havia una altra alternativa i perquè hi havia una prioritat que era superar "la gravíssima crisi" de l'estat espanyol.

El president del govern espanyol ha recordat que, davant la crítica situació de l'any passat, "ja estem parlant de quan abaixarem l'IVA", una decisió que ha dit que pensen prendre. "Això ja representa un avanç significatiu", ha assenyalar el cap de l'executiu. En aquest sentit, Rajoy ha dit que la situació "ja ha tocat fons" i que l'any que ve ja hi haurà creixement. El president espanyol s'ha referit d'aquesta manera a les dades de l'OCDE, que preveuen més d'un 28% d'atur i una remuntada del PIB del 0,4% enfront del 0,5% el 2014, unes dades que, segons Rajoy, coincideixen més o menys amb els càlculs que ha fet el govern espanyol.

Rajoy també s'ha referit a la decisió del Tribunal Constitucional d'estudiar si va ser legal suprimir la paga extra del Nadal dels funcionaris aprovada pel govern espanyol. "Espero que se'ns doni la raó", ha dit el president, que ha afegit: "Si vam treure la paga és perquè no hi havia més remei. Són decisions que no li agraden a gaire gent, però que ho fem perquè és imprescindible. Tenim l'objectiu del creixement econòmic, de crear llocs de treball i de millorar el poder adquisitiu de la gent. Estic convençut que tot plegat serà beneficiós per als espanyols."


 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut