Ausàs, en la seva època de conseller de la Generalitat. (Foto: ACN)
Ausàs, en la seva època de conseller de la Generalitat. (Foto: ACN)
Lleida

La Fiscalia sosté que Ausàs va traficar amb tabac quan era conseller i demana pena de presó

En les seves conclusions provisionals, el fiscal del cas sol·licita l'obertura del judici oral, que previsiblement es farà a la tardor a l'Audiència Provincial de Lleida, i demana cinc anys i nou mesos de presó per a Ausàs per contraban i vuit mesos més per participar en grup criminal.

RedaccióActualitzat
La Fiscalia de Lleida sosté que l'exconseller de Governació de la Generalitat Jordi Ausàs va traficar amb tabac durant la seva etapa com a conseller i demanarà cinc anys i nou mesos de presó per aquest delicte i vuit mesos més per participar en grup criminal, segons l'escrit del fiscal al qual ha tingut accés l'agència Europa Press.

En les seves conclusions provisionals, el fiscal del cas sol·licita l'obertura del judici oral, que previsiblement es farà a la tardor a l'Audiència Provincial de Lleida, i proposa una multa de 2,25 milions d'euros per a l'exconseller de Governació i exalcalde de la Seu d'Urgell.

"L'acusat actuava sota la impunitat que li brindava haver estat alcalde i conseller, sabent que ni les patrulles de la Guàrdia Civil, Policia Local o Mossos d'Esquadra el pararien ni escorcollarien els vehicles en els quals traslladava el tabac", diu l'escrit de Fiscalia.

Segons aquest text, Ausàs i dotze acusats més formaven part d'una xarxa de contraban il·lícit des d'Andorra i l'exconseller traslladava el tabac en un Audi de la seva propietat i un Suzuki Vitara de la seva dona.

Mai més de 15.000 euros

En les seves conclusions provisionals, la Fiscalia remarca que en el grup cada acusat tenia unes funcions específiques i tenien cura de no excedir mai la quantitat que delimita la infracció administrativa del delicte: 15.000 euros. "Si les demandes de tabac excedien d'aquesta quantitat es feien diversos viatges al llarg del dia, de manera que en cap moment hi hagués més de 15.000 euros de tabac extracomunitari en poder de cap dels acusats", diu el fiscal en el seu text d'acusació.

El document apunta que les entrades i sortides de tabac van ser diàries i afirma que "en el període comprès entre el 12 de juny i l'11 de juliol del 2012 els acusats van descarregar tabac per un valor notablement superior a 281.050 euros i van carregar tabac per valor de 263.209 euros".

Els Mossos d'Esquadra van detenir Ausàs el juliol de l'any passat, va passar dos dies a la presó i va sortir-ne després de pagar una fiança de 145.000 euros.
Anar al contingut