El secretari d'Organització del PSC, Esteve Terradas.
El secretari d'Organització del PSC, Esteve Terradas.
Barcelona

El PSC nega haver participat en cap operació d'espionatge

Després que la jutge que investiga el suposat espionatge al restaurant La Camarga de Barcelona ha imputat la responsable de finances del PSC, Lluïsa Bruguer, i n'ha confiscat l'ordinador ha comparegut davant dels mitjans el secretari d'Organització del PSC. Esteve Terradas ha ofert la màxima disponibilitat del partit a la justícia perquè es resolgui la qüestió com més aviat millor.

RedaccióActualitzat
Després que la jutge que investiga el suposat espionatge al restaurant La Camarga de Barcelona, Elisabet Castelló, ha imputat la responsable de finances del PSC, Lluïsa Bruguer, i n'ha confiscat l'ordinador ha comparegut davant dels mitjans el secretari d'Organització del PSC, Esteve Terradas, per donar-ne explicacions. En una breu compareixença, Terradas, que ha confirmat el decomís, ha dit que el PSC no ha participat en cap operació d'aquest tipus. A més, ha ofert la màxima disponibilitat del partit a la justícia perquè es resolgui la qüestió com més aviat millor "a partir de la transparència amb què hem portat el procés".

El secretari d'Organització del PSC ha recordat que les diligències encara estan sota secret de sumari i, per tant, encara no en poden fer cap valoració perquè "no som coneixedors de moltes coses".

Finalment, Terradas ha reconegut que encara no han parlat amb l'exsecretari d'organització José Zaragoza, que en les primeres informacions que es van saber del cas es va dir que podria haver estat l'encarregat de fer gravar la conversa del dinar de La Camarga entre la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola Victòria Àlvarez. L'exnúmero 2 del partit va negar, en un comunicat penjat al web del PSC, haver contractat Método 3 per fer espionatge de cap tipus i va anunciar que es querellaria contra els qui van publicar que va ordenar les escoltes. Amb tot, Zaragoza haurà de comparèixer, juntament amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exconseller d'Agricultura Joaquim Llena al Parlament pel "cas Método 3".

Per la seva banda, el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha evitat valorar el registre a la seu del PSC i s'ha limitat a dir: "Em remeto el que digui el PSC."
Anar al contingut