Santiago de Compostel·la

El jutge decreta llibertat amb càrrecs per al maquinista del tren que va descarrilar a Santiago

Se li imputen 79 delictes d'homicidi per imprudència professional i diversos delictes de lesions. Se li ha retirat el passaport i se l'obliga a presentar-se cada setmana al jutjat. A més, se l'ha inhabilitat per conduir ferrocarrils. Francisco José Garzón va admetre davant del jutge que anava al doble de la velocitat permesa en aquell tram.

RedaccióActualitzat
Francisco José Garzón, maquinista del tren accidentat a Santiago dimecres passat, ha quedat en llibertat amb càrrecs després d'admetre davant del jutge que va cometre una imprudència i que es va tractar d'un error humà. El titular del jutjat número tres de Santiago, Luis Aláez, ha escoltat el seu relat dels fets, després que dijous passat es va negar a declarar, i li ha imputat 79 delictes d'homicidi per imprudència professional i diversos delictes de lesions. A més, ha decidit inhabilitar el maquinista per conduir ferrocarrils. A més, Garzón haurà de comparèixer al jutjat un cop a la setmana. El magistrat també li ha retirat el passaport.

El conductor del tren Alvia que va descarrilar, amb un balanç de 79 persones mortes, ha respost les preguntes del jutge des d'aproximadament les vuit del vespre d'aquest diumenge fins poc abans de les deu de la nit. Durant la seva declaració, Garzón, de 52 anys d'edat, ha assumit que conduïa al doble de la velocitat permesa en aquell tram a causa d'una negligència, una distracció seva.

Fonts que han assistit a la declaració de Garzón han explicat que la majoria de les preguntes que li han estat plantejades s'han centrat en les raons per les quals no va frenar. La seva intervenció ha estat qualificada de "molt emotiva" per les mateixes fonts.

Francisco José Garzón va ser detingut per la policia dijous passat a l'Hospital Clínic, on va romandre fins al migdia de dissabte per ser tractat de les ferides lleus que havia patit en l'accident.  Un cop donat d'alta, Garzón  va ser conduït a la comissaria de Santiago, on ha estat fins a les 18.15 hores de diumenge, quan ha estat conduït per la policia fins a les dependències judicials.

El maquinista s'havia acollit al seu dret a no declarar davant la policia, que va intentar demanar la seva versió dels fets divendres passat, però aquest diumenge sí que ha declarat davant el jutge que instrueix la causa sobre el sinistre ferroviari. La policia l'acusa d'un suposat delicte d'homicidi imprudent.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut