A la nota de La Moncloa, el "fin de la cita" va entre parèntesis.
A la nota de La Moncloa, el "fin de la cita" va entre parèntesis.
Madrid

El #findelacita que estava entre parèntesis al discurs i que Rajoy ha llegit triomfa a Twitter

L'expressió apareix entre parèntesis al discurs de la compareixença del president espanyol sobre el "cas Bárcenas" que ha difós La Moncloa. Els tuitaires ironitzen sobre la capacitat oratòria de Rajoy. També els altres diputats han fet servir l'expressió a l'hora de pujar a la tribuna d'oradors.

RedaccióActualitzat
La compareixença de Mariano Rajoy al Congrés per donar explicacions del "cas Bárcenas" ha tingut ressò a Twitter, sobretot amb l'etiqueta #findelacita, que ha estat un dels temes més populars arreu del món, com ho demostra el recompte de Trendsmap. És una expressió que el president espanyol ha fet servir diverses vegades durant la intervenció per referir-se a declaracions anteriors del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i que figurava entre parèntesis al discurs que ha llegit. Aquestes quatre paraules no han passat desapercebudes als altres oradors, que en les rèpliques a Rajoy també hi han inclòs el "fin de la cita", i han inspirat els tuitaires per treure conclusions del debat i ironitzar sobre la capacitat oratòria del president espanyol i del PP.

L'usuari @GonRuizC ha repassat el text de la compareixença íntegra de Rajoy i ha destacat que l'expressió hi apareix escrita entre parèntesis i, per tant, no calia llegir-la. Tampoc li ha passat per alt a l'humorista Andreu Buenafuente.

Un punt de vista que comparteix @squintas, que posa en dubte que Rajoy no estigués al cas de les pràctiques de Bárcenas.

Les piulades també han al·ludit als SMS que Rajoy va enviar a Bárcenas.
 



La tuitaire @inesguillot ha recordat una altra frase de Rajoy: "no entenc la meva lletra". Un altre fet que han recordat els piuladors ha estat el comunicat sobre l'accident de tren de Santiago en què apareixia un fragment d'un text anterior sobre el terratrèmol de Gansu.
També ha sortit la idea d'estampar la frase en samarretes, fent sàtira amb els sobres on suposadament hi havia els diners dels sobresous dels càrrecs del PP.
O afegir el "fin de la cita" al famós "Keep calm".

Alguns hi veuen una estratègia de distracció.



Més enllà de les bromes, hi ha hagut crítiques a la gestió de govern.
Alguns usuaris han fet ironia sobre la data triada per a la compareixença.
Altres han considerat que el #findelacita hauria de fer referència a un canvi de cicle polític.
Des del PP han fet campanya a Twitter a favor de Rajoy amb l'etiqueta #RajoyCumple, que també s'ha situat al "trending topic" espanyol, juntament amb #ComparecenciaRajoy.

No només Twitter s'ha mofat del president espanyol pel "fin de la cita". A la televisió argentina "Todo noticias" fins i tot ha estat tema de tertúlia.

Anar al contingut