Dos pacients en un hospital de Damasc. (Foto: Reuters)
Les imatges de l'atac químic no s'assemblen a "cap de les que hem vist en el segle XXI". (Foto: Reuters)
Damasc

Metges Sense Fronteres confirma 355 morts per armes químiques a Síria

"Tres hospitals de Damasc on col·labora Metges Sense Fronteres (MSF) van rebre el dimecres 21 d'agost, en menys de tres hores, 3.600 pacients amb símptomes neurotòxics. 355 d'ells han mort". Aquesta nota de l'ONG és la primera confirmació independent de la denúncia feta per l'oposició siriana: l'ús d'armament químic.

RedaccióActualitzat
S'esvaeixen els "presumptes". "Tres hospitals de Damasc on col·labora Metges Sense Fronteres (MSF) van rebre el dimecres 21 d'agost, en menys de tres hores, 3.600 pacients amb símptomes neurotòxics. 355 d'ells han mort". Aquesta nota de l'ONG és la primera confirmació independent de la denúncia feta dies enrere per l'oposició siriana: l'ús d'armament químic. Ara, qui l'ha llençat?

Els rebels assenyalen el règim d'Al-Assad. El govern sirià ho nega i acusa l'oposició d'haver fet servir gas verinós per repel·lir una ofensiva de l'exèrcit als afores de Damasc. L'ONG no ha volgut especular sobre l'autoria dels atacs, que suposen una violació del dret internacional humanitari i el traspàs de la "línia vermella" marcada per diversos països -entre ells els EUA- que podria significar la intervenció militar en el país.

El president nord-americà, Barack Obama, ja ha demanat al Pentàgon que estigui preparat per a possibles accions militars i ha començat de mobilitzar vaixells de guerra al Mediterrani.
Anar al contingut