Damasc

Damasc permetrà als enviats de l'ONU que investiguin el suposat atac amb armes químiques

El govern sirià permetrà als enviats de les Nacions Unides que investiguin el suposat atac amb armes químiques que dimecres va fer centenars de morts als afores de Damasc.

RedaccióActualitzat
El govern sirià permetrà als enviats de les Nacions Unides que investiguin el suposat atac amb armes químiques que dimecres va fer centenars de morts als afores de Damasc. Així ho han acordat les autoritats sirianes amb l'alta representant de les Nacions Unides per al Desarmament, Angela Page, que hi ha negociat directament des de la capital siriana.

L'acord ja ha entrat en vigor i els inspectors de l'ONU es podran desplaçar aquest dilluns mateix cap al lloc dels fets per recollir proves i testimonis.

Això passa el cap de setmana en què les principals potències de l'OTAN, liderades pels Estats Units, es plantegen una intervenció militar a Síria, com a represàlia contra Bashar al-Assad. L'exèrcit nord-americà, que ha augmentat el desplegament naval al Mediterrani, està a punt per actuar, si cal.

L'ofensiva de dimecres contra un barri de Damasc va fer, almenys, 355 morts, segons Metges Sense Fronteres (MSF), que ha corroborat l'ús d'algun gas tòxic. Les autoritats sirianes han negat que hi tinguin res a veure i han responsabilitzat els rebels del llançament d'armes químiques.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut