Palma

Artistes com Miquel Barceló, Maria del Mar Bonet i Lluís Llach donen suport a la vaga de docents de les Balears

Els mestres i professors de les Balears han començat aquest dilluns la segona setmana de protestes en contra del decret de trilingüisme del govern Bauzá, sense que docents i executiu hagin acostat posicions. El cineasta Agustí Villaronga, l'actriu Rossy de Palma i l'escriptor Biel Mesquida són altres artistes que s'han solidaritzat amb els mestres en vaga.

RedaccióActualitzat
Les escoles de les Illes continuen en vaga indefinida. Els mestres i professors de les Balears han començat aquest dilluns la segona setmana de protestes en contra del decret de trilingüisme del govern Bauzà, sense que docents i executiu hagin acostat posicions.

En l'inici d'aquesta segona setmana, els sindicats han xifrat en un 50% el seguiment de la vaga, mentre que segons la conselleria els vaguistes no arriben al 10%. Sigui com sigui, si la protesta s'allarga sindicats i escoles hauran de tirar aviat de les caixes de resistència: aquest és el sisè dia de vaga i molts docents porten acumulats 500 euros de descompte.

Un gravat de Barceló i un dibuix de Bonet

Fins ara, la caixa de resistència ha aconseguit reunir 80.000 euros. Al marge de les aportacions anònimes a la caixa de resistència, cal sumar-hi les el suport de diverses personalitats contràries a les polítiques educatives del govern balear. El pintor Miquel Barceló, els músics Maria del Mar Bonet, Carles Santos i Lluís Llach, el cineasta Agustí Villaronga, l'actriu Rossy de Palma i els escriptors Emili Manzano i Biel Mesquida són alguns dels que han expressat la seva solidaritat amb els "docents de les Illes Balears en la seva lluita contra la imposició del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i a favor de la llengua i cultura catalanes i la qualitat de l'ensenyament públic".

Més enllà de la manifestació pública de suport, alguns d'aquests artistes han donat obres a la caixa de resistència de l'Assemblea de Docents: Barceló ha ofert un gravat i Maria del Mar Bonet un dibuix, entre d'altres.

La portaveu del sindicat STEI, Maria Antònia Font, ha dit a Catalunya Ràdio que, a partir dels descomptes de la primera nòmina, la intenció és "anar dividint els diners que hi hagi a la caixa entre tots els vaguistes que ho sol·licitin".

Solidaritat de les ampes

A més d'aquests suports, els docents d'alguns centres també compten amb el de les famílies que han deixat de dur els nens a l'escola perquè els mestres puguin evitar fer classe tot i anar a treballar i cobrar el sou. Per col·laborar amb la protesta dels docents, associacions de pares i mares s'han mobilitzat i han decidit en assemblees no portar els seus fills a classe.

El president balear, José Ramon Bauzà, ha demanat als pares que portin els seus fills als col·legis perquè l'educació és un dret i una obligació i ha acusat els sindicats de no voler asseure's a parlar sobre l'aplicació del TIL.
Anar al contingut