Snowden, fugitiu dels EUA, retratat comprant en un supermercat.
Snowden, fugitiu dels EUA, retratat comprant en un supermercat.
Moscou

Capten la primera imatge d'Edward Snowden com a refugiat a Rússia

L'exassessor de la CIA Edward Snowden ha estat retratat sortint d'un supermercat amb un carro ple de bosses, segons el portal rus de notícies sensacionalistes Lifenews.

RedaccióActualitzat
L'exassessor de la CIA Edward Snowden ha estat enxampat anant a comprar en un supermercat a Rússia com un ciutadà més. Fugitiu dels EUA, després de treure a la llum la trama d'espionatge massiu a través d'internet, la primera imatge de Snowden des que, a l'agost, va deixar l'aeroport de Moscou ha estat en texans i empenyent un carro de supermercat carregat de bosses.

La foto l'ha publicada el portal rus de notícies sensacionalistes Lifenews, que assegura que ha pagat 2.300 euros per la prova que Snowden és a Moscou.

El seu advocat rus, Anatoli Kutxerena, ha confirmat que és ell: "És evident que és el senyor Snowden, però no confirmaré si viu o no a Moscou", ha declarat. Això sí, ha assegurat que Snowden està constantment protegit, de manera discreta.

A Edward Snowden no se l'havia vist en públic des que, l'1 d'agost, Rússia li va concedir l'asil polític per un any després d'un periple aeri ple de secretisme que va acabar acabar creant un embolic diplomàtic amb el líder bolivià Evo Morales.

L'excontractista de la CIA, acusat de traïció pels EUA, va sortir l'agost passat de la zona de trànsit de l'aeroport internacional de Xeremétievo de Moscou. Kutxerena va assegurar aleshores que l'informàtic havia estrat traslladat a un "lloc segur" no especificat.
Anar al contingut