Madrid

El rei supera amb èxit la nova operació per implantar-li una pròtesi definitiva al maluc esquerre

La Casa del Rei ha informat que, després de dues hores i mitja a la sala d'operacions, el rei Joan Carles ha superat amb èxit la nova intervenció quirúrgica, que ha tingut lloc a l'Hospital Quirón de Madrid. Li han substituït la pròtesi provisional que li van col·locar fa dos mesos al maluc esquerra per la definitiva. És la catorzena intervenció que se li practica i la sisena dels últims dos anys.

RedaccióActualitzat

El rei Joan Carles ha superat amb èxit la nova visita al "taller", com li agrada dir cada cop que l'han d'operar. La Casa del Rei ha informat que, després de dues hores i mitja a la sala d'operacions, el monarca espanyol ha superat amb èxit la nova intervenció quirúrgica per posar-li la pròtesi definitiva al maluc esquerre. L'operació, que ha tingut lloc a l'Hospital Quirón de Madrid, és la catorzena intervenció que se li practica i la sisena dels últims dos anys.

La pròtesi que tenia al maluc se li va infectar i fa dos mesos n'hi van posar una de provisional. Ara han tornat a intervenir el monarca espanyol, per posar-li la definitiva. A quarts de deu del matí el monarca espanyol ha ingressat a l'Hospital Quirón de Madrid. Ho ha fet somrient, i s'ha dirigit als nombrosos periodistes que l'esperaven amb una "ja sou tots aquí, preparats".

El responsable de l'operació, el cirurgià Miguel Cabanela, ha explicat que el rei estarà hospitalitzat "de quatre a set dies" i que podrà caminar "sense suports" per la primavera. Cabanela, de la Clínica Mayo de Minnesota, ha destacat que l'operació, que li han practicat amb anestèsia general, ha estat més senzilla que la del 24 de setembre, quan li van retirar del maluc la pròtesi que se li havia infectat.

El doctor ha explicat que la infecció, que va provocar un empitjorament de la salut del monarca en poques setmanes, ja està superada. També ha destacat que l'operació s'ha fet en unes "condicions magnífiques" perquè el rei "físicament estava fort" i que les seves constants i anàlisis han "millorat enormement". Per tot plegat, el pronòstic que fa és que tindrà una recuperació "bona".

Han passat vuit setmanes entre totes dues operacions. Durant aquest temps, al cap de l'estat se l'ha vist en audiències seleccionades sense sortir del palau de La Zarzuela, ha rebut tractament antibiòtic i ha fet rehabilitació.

La reina és a l'hospital des de les 12.45. Més tard se li ha afegit el príncep d'Astúries, que hi ha arribat cap a un quart de vuit del vespre. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut