La companya de Javier Espinosa, Mónica García Prieto, es dirigeix als segrestadors en un vídeo al youtube.
La companya de Javier Espinosa, Mónica García Prieto, es dirigeix als segrestadors en un vídeo al youtube.
Barcelona

Familiars i companys dels periodistes segrestats a Síria demanen el seu alliberament immediat

Les families i companys de professió del periodista Javier Espinosa i del fotògraf Ricard García Vilanova han demanat avui, dimarts, el seu alliberament immediat després de fer-se públic que van ser segrestats el 16 de setembre per una facció de rebels a Síria.

RedaccióActualitzat

Les famílies i companys de professió del periodista Javier Espinosa i el fotògraf Ricard García Vilanova han demanat avui, dimarts, el seu alliberament immediat després de fer-se públic que van ser segrestats el 16 de setembre per una facció de rebels a Síria. Les famílies han reconegut haver negociat amb mitjancers per alliberar-los, però asseguren que tots els esforços han estat inútils i fa un mes que no saben res d'ells.

Segons han explicat el director d''El Mundo', Pedro J. Ramírez, i el portaveu de la família, Gervasio Sánchez, s'estaven fent gestions discretes que desaconsellaven que es fes públic fins avui. Segons explica Sánchez, estan segurs que "fa un mes eren vius i estaven bé, però tampoc volen aixecar falses expectatives ni dir coses que no coneixem."

En aquest vídeo penjat a Youtube, la companya de Javier Espinosa, Mónica García Prieto, també periodista especialitzada en conflictes internacionals, es dirigeix als segrestadors explicant què han fet els dos periodistes i la seva família per Síria. García Prieto explica que "tot i el risc, han decidit posar per damunt de tot la tragèdia de Síria a les seves pròpies vides, amb l'únic objectiu de cridar l'atenció de la consciència col·lectiva envers el conflicte", i afegeix que "hem fet nostra la defensa de la vostra lliberat."

 

De moment els segrestadors no han demanat cap rescat. Espinosa treballa pel diari "El Mundo" i el barceloní García Vilanova és un "freelance" que entre altres feines ha estat l'autor del reportatge del 30 minuts "Sota el setge", que descrivia la guerra civil a Síria. Espinosa i García Vilanova són només 2 dels 60 periodistes segrestats a Síria, una llista en què també hi ha el periodista d'"El Periódico de Catalunya" Marc Marginedas.

El CAC i el Col·legi de Periodistes també reclamen l'alliberament del periodista Javier Espinosa i del fotògraf Ricard Garcia.

En un comunicat, el CAC ha afirmat que la llibertat d'expressió és "indispensable" per garantir el dret de la informació i ha reconegut la tasca dels informadors en defensa dels drets humans a les zones de conflicte. Per la seva banda, el Col·legi de Periodistes ha recordat que la llibertat d'expressió és una "eina fonamental de treball" per als periodistes i que quan aquests són silenciats "no són les úniques víctimes", perquè es vulnera el dret de la informació.

Anar al contingut