Barcelona

Vidal-Quadras respon al PP que tampoc acceptaria anar a les seves llistes per a les europees del 2014

L'eurodiputat i vicepresident del Parlament Europeu ha respost els populars que encara que li oferissin un lloc en la llista de les eleccions del 2014 tampoc l'acceptaria per coherència amb el desacord que manté amb bona part de les polítiques de l'actual govern espanyol i de l'actual direcció del PP.

RedaccióActualitzat

El PP no compta amb Aleix Vidal-Quadras per a les europees del 2014, però ell tampoc compta amb el PP. L'eurodiputat i vicepresident del Parlament Europeu ha respost els populars que encara que li oferissin un lloc en la llista de les eleccions del 2014 tampoc l'acceptaria per coherència amb el desacord que manté amb bona part de les polítiques de l'actual govern espanyol i de l'actual direcció del PP. Tot i això, no ha revelat si participarà en una altra candidatura o tornarà a la política espanyola a mig termini.

Vidal-Quadras ha reaccionat així a la confirmació, per part de la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que ell no formarà part de la candidatura a les eleccions europees de l'any que ve. "Seria absurd que ho fes i, si se m'hagués ofert, que no ha estat el cas, hauria estat una incongruència per part meva", ha assegurat.

"Ofensiva ferma" contra l'independentisme català

El vicepresident de l'eurocambra ha explicat que va treballar "de manera absolutament entregada" perquè el PP aconseguís la majoria absoluta en les generals del 2011 i que ara rebutja polítiques, algunes fonamentals del govern. A tall d'exemple, Vidal-Quadras ha assegurat que esperava una "ofensiva ferma" davant l'independentisme català i una proposta de reforma "seriosa" de l'estructura d'estat, que no han arribat. També ha criticat que no s'hagi instat la il·legalització de Bildu sinó que l'executiu "hagi seguit la línia del pactisme amb ETA del govern anterior".

A més, ha censurat que no s'hagi fet una retallada dràstica a la despesa estructural de l'estat i que s'hagin apujat impostos, de forma "gairebé confiscatòria" en algun cas. "I havíem de propugnar una veritable separació de poders, però continuen repartint-se amb el primer partit de l'oposició el Consell General del Poder Judicial (CGPJ)", ha afegit.

"Tot això fa impossible la meva inclusió en una candidatura del PP", ha insistit l'eurodiputat, que no ha volgut, no obstant, revelar el seu futur polític. "Quan acabi aquesta legislatura recupero la meva llibertat política. Quedo alliberat d'altres compromisos", ha declarat. "Però no tinc fet un pla. Cadascú prendrà el seu camí", ha conclòs.

Aleix Vidal-Quadras acabarà al maig el seu treball a Brussel·les com a eurodiputat després de tres legislatures al Parlament europeu i de ser un dels vicepresidents de la Cambra, des del 2004.

Anar al contingut