Barcelona

Sánchez-Camacho anuncia que no compta amb Vidal-Quadras per a les eleccions europees

Així doncs, el que va ser líder dels populars catalans entre 1991 i 1996 quedarà fora de l'eurocambra, on ha estat tres legislatures i actualment és un dels vicepresidents. En els últims anys, Aleix Vidal-Quadras s'ha mostrat crític amb diverses actuacions de la formació, i especialment amb la manera com ha entomat el procés sobiranista català.

RedaccióActualitzat

El Partit Popular no compta amb el vicepresident del Parlament Europeu Aleix Vidal-Quadras per a la candidatura per a les eleccions europees del 2014. Així ho ha fet saber la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho en una entrevista. "El PP Català no preveu que Aleix Vidal-Quadras estigui a la seva llista d'europees i no ho proposarà al comitè electoral nacional", ha afirmat a Europa Press.

Així doncs, el que va ser líder dels populars catalans entre 1991 i 1996, quedarà fora de l'eurocambra, on ha estat tres legislatures, des del 1999. Des del 2004, n'és un dels vicepresidents.

Crític amb la cúpula

En els últims anys, Vidal-Quadras s'ha mostrat crític amb diverses actuacions de la formació, i especialment amb la manera com ha entomat el procés sobiranista català. En aquest sentit, ha protagonitzat declaracions polèmiques, com el setembre del 2009, quan va dir que l'Estat hauria d'anar "preparant un general de brigada de la Guàrdia Civil" per intervenir a Catalunya. Van aixecar tanta polseguera que el mateix Vidal-Quadras es va veure obligat a matisar-les i el mateix president de l'eurocambra, Martin Schulz, va admetre que havia rebut una allau de cartes de protesta.

Arran del "cas Bárcenas", a més, també va qüestionar obertament el lideratge de la formació.

Sense candidat, per ara

En la mateixa entrevista, Sánchez-Camacho ha elogiat el paper desenvolupat al Parlament Europeu per un altre representant del PP català, Santiago Fisas, n'ha destacat la tasca "extraordinària" i s'ha compromès a treballar perquè ocupi una posició de sortida a la llista del partit a nivell estatal.

Tot i això, la líder popular ha afegit que, ara com ara, els populars no han decidit qui seran els seus candidats a unes eleccions en què els partits concorren en circumscripció única, per la qual cosa el cap de cartell del PP català, encarregat de liderar la campanya a Catalunya, i la resta de candidats catalans estan integrats a la llista general del partit a tot Espanya.

Per a la campanya de les eleccions europees, que es faran aquest any que ve i que es preveuen marcades pel procés sobiranista, el PP vol redoblar la presència dels líders estatals a Catalunya. L'objectiu és, asseguren, "tranquil·litzar els catalans" i defensar que la consulta no es farà i que Catalunya seguirà formant part d'Espanya.

Anar al contingut